Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Castigatorii competitiei Fabrica de aer curat

0
  • Mega Image si Junior Achievement Romania au anuntat castigatorii competitiei Fabrica de aer curat care au economisit cea mai mare cantitate de COin 8 saptamani
  • 123 de profesori si 6.228 de elevi din 102 scoli participante au contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice desfasurate in comunitate
  • Cei mai responsabili participanti (clasa si scoala castigatoare a titlului Fabrica de aer curat) au fost premiati in cadrul Business Hall of Fame® 2013, la Ateneul Roman

1Competitia de educatie ecologica Fabrica de aer curat a fost initiata tinand cont de impactul schimbarilor climatice asupra naturii si societatii, datorate in special tendintei crescatoare a emisiilor de gaze cu efect de sera, care plaseaza tara noastra peste media europeana.

Junior Achievement si Mega Image au dezvoltat acest proiect pentru a sustine educatia tinerilor pentru sustenabilitate si pentru a forma inteligenta ecologica in randul elevilor de gimnaziu.

Cu ajutorul studiilor realizate inainte de implementarea proiectului s-a constatat ca valoarea emisiilor de carbon ar putea fi redusa semnificativ in viitor printr-o mai buna educare a consumatorilor romani inca de pe bancile scolii, determinand schimbarea pe termen lung a unor obiceiuri de consum precum: alegerea unor aparate eficiente din punct de vedere al utilizarii energiei, a unor produse reciclabile si cu ambalaj biodegradabil, a mijloacelor de transport public sau masinilor cu consum redus de carburant.

Proiectul „Fabrica de aer curat”, parte a programului de sustenabilitate „Impreuna cu tine protejam mediul” al companiei Mega Image se concentreaza pe educatia tinerilor, a urmatoarei generatii care reprezinta un factor important atunci cand vorbim despre sustenabilitate. „Suntem fericiti ca in acest proiect au participat atat de multe scoli si ca peste 6.000 de copii au devenit ambasadori ai consumului responsabil de resurse. Ecologia este o componenta importanta a strategiei noastre de sustenabilitate”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

Elevi si profesori de gimnaziu din 78 de localitati din toata tara si-au coagulat eforturile si au raspuns afirmativ provocarii de a participa in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si actiuni locale cu impact real, reusind sa economiseasca in 8 saptamani 674,5 tone de CO2. Aceasta valoare presupune o reducere de 0,7t de Co2 per capita, reprezentand 7,6% din emisiile medii anuale pe cap de locuitor din Romania (9.2t).

Pe parcursul competitiei, elevii au acumulat puncte prin derularea de actiuni responsabile acasa, in scoala si in timpul liber, devenind prieteni ai mediului inconjurator si constientizand impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului. De asemenea, ei au identificat impreuna cu profesorii coordonatori solutii de reducere a amprentei de carbon prin organizarea unor evenimente ecologice in cadrul carora au implicat si reprezentanti din comunitatea locala: plantarea de puieti de copaci; colectarea selectiva si reciclarea deseurilor; actiuni de ecologizare a unor zone/obiective la nivel local; realizarea unor diferite obiecte din materiale reciclabile.

Castigatorii competitiei Fabrica de aer curat – care au adus cea mai mare reducere totala de emisii de CO2 – au fost desemnati pe doua categorii:

  • Cea mai activa clasa: profesor coordonator, doamna Ongen Marzali de la Liceul Teoretic Murfatlar din localitatea Basarabi, judetul Constanta.
  • Cea mai activa scoala: Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Galati, doamna director Monalissa Nica.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Web: www.jaromania.org

Despre Mega Image

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 226 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (141) si Shop&Go (85).

Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: http://www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.