Castigatorii celor 500 de calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere

0

Ateliere Fara Frontiere anunta castigatorii celor 500 de calculatoare donate in prima etapa Assoclic 2014

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a anuntat lista castigatorilor celor 500 de calculatoare complete, donate in cadrul primei editii a programului Assoclic in anul 2014. In plus fata de echipamentele IT castigate, una dintre organizatiile laureate va beneficia si de un santier de solidaritate ce are ca scop amenajarea unui spatiu de joaca destinat activitatilor cu copii si tineri in dificultate.

Assoclic-Ateliere-Fara-Frontiere

Dintre cele 203 de structuri inscrise in aceasta editie, nu mai putin de 137 de institutii de invatamant, organizatii non-guvernamentale si institutii sociale au fost premiate cu 500 de echipamente IT reconditionate intr-un atelier de insertie socio-profesionala.   Rezultatul este atat un beneficiu pentru castigatori, cat si un pas spre reducerea cantitatii de deseuri electronice anuale la nivel national.

Cat despre Santierul de solidaritate, el va fi organizat in localitatea Targu-Jiu in perioada 20 iulie – 3 august de catre un grup de 15 voluntari din localitate si ai asociatiei Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania. Astfel, in Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul Cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Targu-Jiu va fi amenajat un spatiu de joaca de care se vor bucura cei 80 de copiii cu dizabilitati care frecventeaza Scoala Speciala din Targu Jiu sau invatamantul de masa.

Lista castigatorilor celor 500 de calculatoare este disponibila pe site-ul programului Assoclic, la acest link: http://assoclic.ro/media/Lista%20Laureati%20Assoclic%202014_1.pdf

Programul ASSOCLIC a fost gandit de Asociatia Ateliere Fara Frontiere ca raspuns la nevoile de material informatic ale structurilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C.

Din 2008 si incluzand aceasta editie, 878 de proiecte au fost dotate cu un total de 4873 de calculatoare prin intermediul programului ASSOCLIC, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 100.000 de beneficiari.

Assoclic 2014 Etapa I se înscrie într-o serie de activități desfășurate de Ateliere Fără Frontiere și ECOTIC în cadrul proiectului ”RRResponsabil:  fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o nouă șansă persoanelor dezavantajate”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Assoclic 2014 a fost organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland Romania si BRDGroupe Société Générale. A beneficiat de asemenea de sprijinul operational oferit de: ECOTIC, DHL Express Romania, Romcarton, CD Press, Techsoup Romania, Romania Pozitiva si Stiri ONG.

Despre Ateliere Fara Frontiere:

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, intreprindere sociala avand ca scop insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului, si solidaritate cu proiecte de educatie si de dezvoltare locala.

Despre Kaufland Romania:

Cu peste 700 de magazine deschise în Germania și alte 400 în alte țări europene (România, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria, Croația și Polonia), Kaufland este o companie de referință în domeniul în care activează. Pentru Kaufland România, a fi o companie responsabilă implică asumarea unui rol activ de partener social, având ca scop dezvoltarea durabilă a comunității în care activează. De aceea Kaufland se implică în diferite acțiuni sociale, susținând financiar și material nu numai proiecte ample, complexe, desfășurate pe perioade îndelungate de timp, ci și acțiuni sociale ocazionale.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: Retail banking în Franța; Retail banking internaţional; Corporate & Investment Banking. Informaţii suplimentare sunt disponibile la: http://www.brd.ro/

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, dar și pe pagina de Facebook.

Despre Programul de Cooperare Elvetiano-Roman:

Programul de Cooperare Elveţiano-Român face parte din ajutorul nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elveţian către 12 state membre ale UE care au aderat în perioada 2004 – 2007. Sprijinul Elveţiei este expresia solidarităţii cu noile state membre UE şi pune bazele unei stabile cooperări economice şi politice între aceste state.
Programul de cooperare Elveţiano-Român îşi propune să:
•    contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi
•    contribuie, în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

Măsurile suport din Programul de Cooperare Elveţiano-Român vor urmări dezvoltarea durabilă, într-o manieră  echilibrată economic şi social.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.