Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câştigătorii campaniei naționale “Ziua Verde în organizația ta”

0

Asociaţiile ECOTIC şi RECOLAMP au anunţat azi rezultatele programului naţional de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), inclusiv becuri economice şi tuburi fluorescente arse, intitulat „Ziua Verde în organizația ta”.

 „Ziua Verde în organizaţia ta” s-a derulat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor și Garda Națională de Mediu în perioada 10 septembrie – 15 noiembrie 2012 şi s-a adresat tuturor instituţiilor de stat şi companiilor private, oferindu-le soluţia pentru a se debarasa gratuit și rapid de aceste deşeuri.

Campania a avut ca rezultate concrete implicarea unui număr de 966  de companii şi instituţii de stat, colectându-se peste 131 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice de la 84 de companii, precum şi 44 de tone de deşeuri de becuri şi tuburi florescente arse de la un număr de 882 organizaţii.

Toate comenzile de ridicare deşeuri eligibile au intrat într-o tragere la sorţi organizată, conform Regulamentului, iar 15 companii au fost recompensate pentru efortul depus, cu 15 biciclete. De asemenea,  în baza cantităţilor totale de deşeuri colectate, compania Frigoglass Romania a fost desemnata drept “Cea mai verde companie”, fiind răsplătită cu un premiu simbolic – împădurirea unei suprafețe din cadrul proiectului Ploiesti Industrial Parc SA.

Lista completă a organizaţiilor câştigătoare poate fi găsită pe site-urile organizatorilor.

Câștigătorii vor fi felicitaţi în cadrul Galei “Premiilor pentru un mediu curat”, organizată de ECOTIC, Recolamp și Hotnews.ro,  sub egida Ministerului Mediului și Pădurilor și Gărzii Naționale de mediu, joi, 13 decembrie.

Campania naţională Ziua Verde în organizaţia ta a fost un pas înainte pe lungul drum pe care îl parcurgem în direcția conștientizării utilizatorilor de echipamente electrice și electronice asupra responsabilităților ce le revin în momentul când echipamentele devin deșeuri.  Rezultatele obţinute ne motivează să continuăm inițiativele noastre și în anii viitori pentru formarea unei atitudini noi, pro-active în direcția protecției mediului și eficientizării utilizării resurselor”,  a declarat Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

Ne bucurăm că toate companiile şi instituţiile care s-au implicat în campanie au primit foarte bine iniţativa noastră și vrem să le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături – autorităţi, participanţi şi parteneri. Gestul colectării selective trebuie să devină un obicei şi singura soluţie în acest sens este implicarea tuturor actorilor responsabili.Considerăm că acest gen de proiecte dedicate angajaţilor şi companiilor au cel mai mare impact în ceea ce privește colectarea selectivă și reciclarea.” a adăugat Roxana Şunică, Director Marketing Asociaţia Recolamp.

Programul a avut și o componentă socială prin colaborarea cu organizația Ateliere fără frontiere care va prelua și recondiționa peste 250 PC-uri colectate și apoi le va dona unor școli și organizații non-profit.

Pentru detalii accesați:   www. ecotic.ro   și   www.recolamp.ro

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, , Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

Despre Ecotic

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestioneaza deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 370 de producatori şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 40.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC în cei 6 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar şi pe pagina de Facebook dedicată a Organizaţiei ECOTIC.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.