Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CASTIGATORI Shakespeare School Essay Competition 2019

0

Doi adolescenţi din Bucureşti câştigătorii celui mai mare Concurs Naţional de Creaţie în Limba Engleză

Shakespeare School Essay Competition şi-a desemnat şi premiat câştigătorii celei de-a XI-a ediţii: 27 de tineri talentați și creativi au reușit să convingă juriul că sunt cei mai buni, din ţară, la limba engleză!

Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 10 iunie 2019, la Sala ArCub Gabroveni din Bucureşti.

Anul 2019 a marcat un nou record de înscrieri: peste 4.400 de tineri din toate judeţele au acceptat o provocare creativă deloc uşoară: sa îşi imagineze cum ar arăta o lume fără reguli „A World with NO Rules”. 

Juriul competiţiei, compus din profesori de la Shakespeare School, a selectat în prima etapă 30 de eseuri – câte 15 pentru fiecare categorie de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani.

După proba interviurilor au fost aleşi 27 de finalişti – elevi de gimnaziu şi liceu din Bucureşti şi din judeţele Arad, Bacău, Braşov, Buzău, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Prahova, Timiş, Tulcea.

 Cum işi închipuie adolescenţii lumea fără reguli

Mărturisim că am ramas foarte plăcut surprinşi de seriozitatea abordării acestei teme, cu atât mai mult cu cât viziunea fiecăruia dintre finalişti a fost completată de argumente serioase şi extrem de realiste. Mulţi au recunoscut că o lume fără reguli sună pe cât de tentant, pe atât de înfricoşător. Dacă la început conceptul poate fi uşor confundat cu ideea de libertate totală, există şi o altă latură: una în care lucrurile pot scăpa total de sub control şi în care haosul poate lua, într-o secundă, locul bucuriei de a fi liber, neconstrâns de reguli.

Concluzia aproape generală a fost că regulile – sau mai bine zis limitele – nu sunt un lucru chiar atât de rău, pentru că ne oferă repere (morale, sociale) şi, în opinia eseiştilor noştri şi o stare de siguranţă.

Regulile sunt cele care fac ca lumea în care trăim să funcţioneze, iar în absenţa lor, haosul o poate distruge!” declară Adriana Alionte, Vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Câştigătorii premiilor întâi sunt Viuleţ Maria (clasa a VIII-a), elevă a Şcolii Gimnaziale Nr. 49 din Bucureşti, la categoria 11-14 ani şi Lazăr Ştefan (clasa a XI-a) de la Colegiul German Goethe din Bucureşti, la categoria 15-19 ani.

Marele premiu: pentru performanţa lor, cei doi câştigători au fost recompensaţi cu câte o tabără de limba engleză în Marea Britanie, la Oxford Brookes University.

Toţi premiaţii au primit, pe lângă diplome şi medalii, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărti, smartwatches, vouchere cadou şi alte surprize.

Capitala fost, din nou, oraşul cu cei mai mulţi elevi înscrişi în concurs (911), motiv pentru care Trofeul Excelenţei a revenit şi de data aceasta Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Au urmat judeţele Buzău – cu 257 elevi înscriţi şi Suceava cu 187.

În cadrul festivității de premiere a mai fost decernată și distincția Certificate of Excellence, care a revenit doamnei Auelia Bazbanela, profesor de limba engleză la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși (151) la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Lista completă a câştigătorilor şi a eseurilor care au convins juriul competiţiei prin creativitate şi originalitate, acurateţe a limbii, vocabular, organizare şi coerenţă, poate fi accesată AICI (sau copy-paste în browser: https://bit.ly/2KaflgV )

Sponsor principal: Shakespeare School

Sponsori: British Council, Fischer International, Carturesti, Simaco Advertising, OKKadou, Mirunette International Education.

Parteneri educaționali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia VOLUM, Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English – RATE.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Romania Pozitiva, Sfatul Parintilor, Stiri pentru Copii, Edu-News.ro, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, Portal Invatamant, GoKid, Copii si Mamici, Mesagerul de Covasna.

Organizator:

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Printre proiectele Asociaţiei se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie având ca premii şcoli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaţionale cât şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.