Castigatori pentru al treilea an consecutiv la Gala Societatii Civile cu proiectul Big Build

0

Habitat for Humanity Romania – castigator pentru al treilea an consecutiv la Gala Societatii Civile cu proiectul Big Build

Proiectul Big Build 2012 al Habitat for Humanity Romania a castigat premiul I la cagetoria Voluntariat la cea de-a 11-a editie a Galei Societatii Civile. Big Build obtine pentru al treilea an consecutiv premiu la aceasta prestigioasa competitie, demostrand ca este cel mai bun proiect de voluntariat al anului.

„Le multumim tuturor voluntarilor romani si straini care au fost alaturi de noi la Big Build 12 si ne-au ajutat sa imbunatatim fundamental calitatea vietii pentru 14 familii din Oradea si Craiova. De asemenea, le multumim partenerilor si sustinatorilor nostri, precum si comunitatilor locale pentru increderea, pentru eforturile si suportul lor in acest proiect”, declara Elena Serban, General Manager Habitat for Humanity Romania.

Evenimentul de constructie accelerata Big Build, aflat la a partra editie, a avut loc anul trecut intre 1 si 5 octombrie, in paralel in doua orase – Preajba, Dolj si Oradea, Bihor, si a avut ca scop atragerea atentiei asupra situatiei locuirii in Romania. Fundatia Vodafone, partenerul principal, a sustinut evenimentul pentru al patrulea an consecutiv, cu o sponsorizare in valoare de 100.000 Euro si cu implicarea a 300 de voluntari angajati.  Pe cele doua santiere Big Build 12 din Preajba si Oradea au fost prezenti reprezenzanti mass-media locali si nationali, bloggeri, personalitati si autoritati publice din comunitatea locala, precum si familiile beneficiare, care s-au implicat direct in constructia propriilor locuinte. De asemenea, familiile au contribuit benevol si la constructia locuintelor celorlalte familii partenere.

Proiectul Big Build 2012 a insemnat:

  • ·        Constructia a 14 locuinte noi pentru 14 familii beneficiare din localitatea Preajba, judetul Dolj si Oradea, judetul Bihor (in total 36 de beneficiari) in doar 5 zile.
  • ·        Coordonarea a 200 de voluntari pe zi, in medie, 20.000 de ore de voluntariat in total.
  • ·        Incurajarea voluntariatului strain in Romania prin atragerea si coordonarea, timp de o saptamana, a unui grup de 50 de voluntari din Irlanda de Nord.
  • ·        Responsabilizara beneficiarilor Big Build implicandu-i in constructia propriilor case si a altora, prin efectuarea de catre fiecare familie beneficiara a 600 de ore de voluntariat.
  • ·        Din comunitatea bloggerilor, care au lucrat impreuna cu familiile beneficiare, au facut parte: Alex Tunaru, Roxana Bursuc, Anca Duma, Elena Ciric, Razvan Baciu, Andreea Stan, Auras Mihai, Oana Bratila, Alin Pandaru, Lavinia Marica, Toma Nicolau, Adrian Ciubotaru, Lavinia Biberi, Ruxandra Predescu, Cristian Clita, Dan Dragomir, Andreea Burlacu, Ionut Oprea, Ioana Onicioiu, Adrian Duma, Marius Octavian Calugaru, Razvan Irimescu, Gabriel Calugaru si Aurel Geambasu.
  • ·        Personalitatile participante la evenimentul Big Build 12 au fost: Mariana Ionescu Capitanescu, Marius Magureanu, Ionel Garoafa, Lavinia Birsoghe, Constantin Enceanu de la Ansamblul „Maria Tanase”, Catalin Baicus, Natasa Raab de la Teatrul National si Alina Serban de la TVR Craiova.
  • ·        Implicarea mediului privat in actiuni sociale prin atragerea a 500 de angajati din partea mai multor companii din Romania, sa voluntarieze pe santierele Habitat.
  • ·        Adresarea problemei de locuire a comunitatilor marginalizate si atragerea de fonduri pentru atenuarea acesteia: 18 companii partenere au contribuit cu bani, materiale de constructie, servicii si ore de voluntariat.
  • ·        Sustinerea mesajului evenimentului prin toate canalele media.

Echipa Big Build 12, partenerii, beneficiarii

Partenerii Big Build 12 au fost:

Partener principal: Fundatia Vodafone Romania;

Parteneri: Habitat for Humanity Northern Ireland, Caminul Felix Oradea, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Europharm Distributie, Porsche Romania, Celestica, Lafarge Romania, Good Sign, Ursa Romania, Elpreco, Kronospan, Camera de Comert si Industrie Dolj, Asociatia Firmelor Bihorene;

Sustinatori: Azalis Gaz, Knauf, Moviplast, Oz Maraton, Pan Group, Basicra.

Partenerii media sunt: Agenda Constructiilor, Cocor Media Channel, CSR Media, Radio Lynx, Radio RFI, Romania Pozitiva, Gazeta de Sud, Radio Sud, www.craiova.ro, Editie Speciala, Indiscret, TVS Craiova, Crisana, www.voicetag.ro.

 

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este eliminarea lipsei de adapost si a locuirii saracacioase a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.