Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casele sociale din cadrul SOS Satul Copiilor București au fost renovate și eficientizate energetic

0

80 de copii rămași fără îngrijirea părinților au un cămin mai primitor în care să se bucure de copilărie
Casele sociale din cadrul SOS Satul Copiilor București au fost renovate și eficientizate energetic

80 de copii aflați în grija organizaţiei SOS Satele Copiilor România, programul din Bucureşti, au un cămin mai bun în care să învețe și să se bucure de copilărie. Cele 12 case în care locuiesc împreună cu mamele sociale au fost renovate și eficientizate energetic, prin programul Totul începe acasă!.

Pe parcursul celor doi ani de proiect, s-a realizat izolarea termică a caselor și a mansardelor, s-au înlocuit acoperișurile, ușile și ferestrele și s-au schimbat centralele termice. Clasa de performanţă energetică a celor 12 case a fost îmbunătățită substanțial, ceea ce înseamnă costuri reduse cu întreținerea. GDF SUEZ Energy România (care a adoptat de curând marca comercială ENGIE) și Fundația GDF SUEZ au investit 350,000 de euro și au implicat peste 100 de angajați în lucrările de reabilitare.

“Ne-am bucurat să putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity, eficienţa energetică reprezentând o preocupare prioritară pentru compania noastră. Proiectul se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În plus, sunt mândru şi de mobilizarea colegilor noştri care au răspuns de fiecare dată cu entuziasm la apelurile la voluntariat şi s-au implicat direct în reuşita programului”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

“Sunt încântat că am reușit împreună cu partenerul nostru GDF SUEZ Energy România să le oferim copiilor de la SOS Satul Copiilor București un cămin mai călduros. Le mulțumesc tuturor voluntarilor și companiilor care au crezut în acest proiect și care au muncit pentru a renova cele 12 case pentru cei 80 de copii care trăiesc aici.”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

„Pentru organizaţia noastră, acest proiect a însemnat enorm. Pe de o parte, calitatea vieţii copiilor pe care-i ocrotim şi a mamelor SOS care locuiesc împreună cu ei în casele reabilitate a crescut considerabil. Pe de altă parte, costurile utilităţilor au scăzut, ca urmare a acţiunilor de eficientizare energetică. Fiind vorba despre 12 case, eforturile de întreţinere erau imense. Apreciem şi mulţumim tuturor celor care au muncit de-a lungul acestor doi ani de lucrări. Mulţumim GDF SUEZ Energy România, Fundaţiei GDF SUEZ şi Habitat for Humanity România pentru implicarea în viaţa acestor copii. Acţiunile lor vor avea efecte pe termen lung, iar acest aspect este de nepreţuit pentru noi toţi de la SOS”, a adăugat Diana Podaru, Director Sucursală, SOS Satul Copiilor Bucureşti.

Habitat for Humanity_GDF SUEZ Energy Romania (1)
La lucrările de reabilitare au participat 400 de voluntari din 15 țări (SUA, Elveția, Irlanda de Nord, Italia, Emiratele Arabe Unite, etc) prin rețeaua internațională Habitat for Humanity, care au muncit peste 20,000 de ore. Totul începe acasă! a câștigat premiul pentru Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social.

Costul total al proiectului s-a ridicat la 450,000 de euro, dintre care 350,000 de euro o reprezintă finanţarea din partea GDF SUEZ Energy România și a Fundației GDF SUEZ și 100,000 de euro contribuție Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ), este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România, care a adoptat de curând marca comercială ENGIE, este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.
Compania activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi. www.engie.ro

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 18 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. www.habitat.ro.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe www.sos-satelecopiilor.ro sau pe pagina de Facebook – SOS Satele Copiilor Romania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.