Cartile la pasi marunti

0

Pentru vanzarea de carte se fac multe eforturi: atat de catre editori, cat si de catre distribuitori. Unul dintre promotorii cartilor este si Bookland – targul de carte urban, care acum se pregateste sa plece si in tara sub forma unei Caravane. Din 17 august incepe o calatorie de 9 saptamani, care se va termina pe 16 octombrie 2011: Constanta, Braila, Iasi, Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Timisoara, Sibiu si Brasov.

BookLand se va desfasura in cele mai mari mall-uri (saptamanal, de miercuri pana duminica), coordonat de-o echipa de 550 oameni, fiind si primul mare targ de carte cu servicii integrate oferite editurilor: logistica transport, spatiu expunere, promovare media, merchandising, vanzare. Precedentul suna foarte bine: vanzarile de carte de la prima editie a targului, sustinut la Bucuresti in primavara acestui an, au fost de peste 100.000 de euro si se estimeaza dublarea veniturilor in tara.

Deviza BookLand este sa aduca cartea in mijlocul oamenilor, adresandu-se tuturor cititorilor, indiferent ca sunt cititori inraiti, cumparatori ocazionali, colectionari sau persoane care vor sa le faca celor dragi un cadou util.

Incepand cu 2012 Ministerul Culturii va sprijini financiar acest proiect cultural, care aduce beneficii concrete pietei de carte. La finalul lui august 2011 va iesi in eter si libraria on-line BookLand.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează