Cartile la pasi marunti

0

Pentru vanzarea de carte se fac multe eforturi: atat de catre editori, cat si de catre distribuitori. Unul dintre promotorii cartilor este si Bookland – targul de carte urban, care acum se pregateste sa plece si in tara sub forma unei Caravane. Din 17 august incepe o calatorie de 9 saptamani, care se va termina pe 16 octombrie 2011: Constanta, Braila, Iasi, Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Timisoara, Sibiu si Brasov.

BookLand se va desfasura in cele mai mari mall-uri (saptamanal, de miercuri pana duminica), coordonat de-o echipa de 550 oameni, fiind si primul mare targ de carte cu servicii integrate oferite editurilor: logistica transport, spatiu expunere, promovare media, merchandising, vanzare. Precedentul suna foarte bine: vanzarile de carte de la prima editie a targului, sustinut la Bucuresti in primavara acestui an, au fost de peste 100.000 de euro si se estimeaza dublarea veniturilor in tara.

Deviza BookLand este sa aduca cartea in mijlocul oamenilor, adresandu-se tuturor cititorilor, indiferent ca sunt cititori inraiti, cumparatori ocazionali, colectionari sau persoane care vor sa le faca celor dragi un cadou util.

Incepand cu 2012 Ministerul Culturii va sprijini financiar acest proiect cultural, care aduce beneficii concrete pietei de carte. La finalul lui august 2011 va iesi in eter si libraria on-line BookLand.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează