Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Cartea omuleților”, un inventar jucăuș de portrete fictive ale copilăriei

0

La începutul lunii aprilie 2021, Editura Frontiera a lansat o nouă carte pentru copii semnată de autori români: „Cartea omuleților”, scrisă de Mircea Stanciu și ilustrată de Ștefan Georgescu. Cartea ne amintește cu umor și afecțiune că, omuleț lângă omuleț, formăm împreună o mare familie – colorată, nostimă și unică.

Cartea omuleților” este o colecție fictivă de portrete de omuleți, așa cum și i-a imaginat autorul pentru a cunoaște mai bine micii cititori care se ascund în spatele coperților: băiețelul care râde-ntruna, fetița călătoare, băiatul care înflorește tot ce povestește, fetița care cântă și dansează… Ne recunoaștem în omuleții lui Mircea Stanciu? Ce omuleț am inventa, care să ni se potrivească? 

Cartea omuleților” este o invitație la joacă și totodată la reflecție, iar pentru ca joaca să fie completă, a apărut și acest test simpatic: https://omuleti.editurafrontiera.ro/. Testul nu este unul psihologic, iar răspunsurile sunt menite doar să amuze.

Mircea Stanciu avea un fel mucalit și totodată drăgăstos de a-i privi pe copii. Pentru el, fiecare copil era un omuleț nostim, dar care cuprindea toate semințele unui om mare. Din acest motiv, toate portretele pe care și le imaginează transmit o mare dragoste pentru copiii lumii.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Ștefan Georgescu, care semnează ilustrațiile cărții, lucrează ca artist conceptual și ilustrator și experimentează tehnici de lucru diverse, atât tradiționale, cât și digitale. Consideră că se exprimă artistic cel mai bine în ilustrația de carte, pe care o simte deopotrivă profundă și accesibilă. Mai multe despre universul vizual al artistului puteți găsi pe pagina sa de Instagram: Sad snail.

Mircea Stanciu (1978-2019) a fost un colecționar de povești cu tâlc, pasionat de istoria orală și de felul în care poveștile personale reflectă o poveste mai mare și comună a omenirii. Căutările lui l-au determinat să practice meserii din zona pedagogică, dar și din cea a tipăririi de carte. S-a simțit atras în mod special de spontaneitatea, înțelepciunea și franchețea copiilor. Celelalte două cărți scrise de Mircea Stanciu și apărute la editura noastră sunt: „Cartea cuvintelor dispărute” (2017) și „Cartea meseriilor dispărute” (2019).

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ autorilor și ilustratorilor români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.