CARTE: „Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu”, de Adina Uzunu

0

La Editura Sonia (parte a Grupului Editorial frACTalia), va apărea volumul pentru copii „Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu”, de Adina Uzunu, cu ilustrații de Oana Ispir. Puteți urmări năzbâtiile personajelor pe pagina de FaceBook dedicată acestui volum: https://www.facebook.com/Minunatele-aventuri-ale-lui-Tom-Jr-pe-insula-Corfu-584817411673479/?fref=ts

Autorul și ilustratorul sunt deschiși unui dialog cu cei mai micuți dintre cititori!

“Am început să scriu povestea “Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu” în urmă cu patru ani, dintr-o joacă, într-un moment care nu avea nicio legătură aparentă cu candoarea și solaritatea personajelor or cu lumea lor delicată. Lucram la teza mea de doctorat dedicată personajului feminin din romanele scrise în perioada comunistă și într-o zi, pe neașteptate, ceva mi-a trimis mintea într-o călătorie spectaculoasă în copilăria mea. Așa s-au născut personajul Tom Jr și supărarea lui că trebuie să meargă la școală, ca toți șoriceii care împlinesc șapte ani.

1

Restul poveștii a cunoscut multe forme și etape pentru că adevărata provocare nu a fost aceea de a recompune un univers din memorie și de a scrie din nostalgie, ci, așa cum spunea Ana Blandiana, de “a mă copilări”. A fost mai dificil decât mi-am imaginat, dar la finalul acestui drum, cred că am reînvățat cu adevărat să mă joc.
E curios cum dintre toate proiectele la care lucrez de mai bine de zece ani (poeme, proză scurtă, teza de doctorat, un roman), această poveste a scos prima capul de sub zăpadă. Mă surprinde, dar mă bucură și mă emoționează această întâmplare. Este prima mea carte care va fi publicată.” (Adina Uzunu)

Adina Uzunu (n. 1984, Medgidia) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanţa, apoi a urmat cursurile Masteratului „Teoria și practica editării” la Universitatea București. În 2014, a susținut teza de doctorat condusă de profesorul E. Negrici. A publicat articole în reviste culturale și a participat la colocvii și concursuri literare. În 2010, a primit Premiul I şi al revistei „Dacia literară” la Concursul Naţional de Proză “Mihail Sadoveanu” (Iaşi), iar în 2013 i-a fost premiată povestea „Aventura unui Șoricel isteț” la Concursul Naţional „Ion Creangă”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi (publicată în antologie în 2014).

Oana Ispir a început artele de mică. A urmat facultatea de profil din Bucureşti.
3

4

“Aş spune că la bază sunt grafician, deoarece prima mea reacţie e să apelez la forme şi linii şi, abia apoi, la culoare (deşi, iubesc culoarea şi lucrez monocrom extrem de rar).

Sunt într-o continuă explorare de tehnici noi, favoritele mele până acum fiind: colajele, tuşul şi acuarelele şi, mai nou, desenele cusute pe pânză.

Domeniile prin care m-am plimbat în ultimii ani sunt paginare şi DTP reviste pentru copii, machetare şi ilustrare jocuri de societate, design de jucării şi ilustraţie de carte, editorială şi publicitară.

După câţiva ani de joburi avute în paralel cu munca de creație propriu-zisă, am hotărât să păstrez o singură direcţie.” (Oana Ispir)

Website: http://oanaispir.ro/me/

5

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.