Care sunt factorii de succes pentru adoptarea responsabilitatii sociale in proiectele ONG-urilor?

0

Raspunsul il construim impreuna!

Societal provoaca printr-un chestionar organizatiile societatii civile sa se pronunte cu privire la cat de determinante sunt cunostintele, mijloacele, strategia asociatiei si prioritatile partenerilor pentru aplicarea responsabilitatii sociale in proiectele pe care le desfasoara.

Chestionarul este adresat managerilor de proiect si persoanelor cu functii de conducere din ONG-uri si poate fi accesat la acest link.

Chestionarul este bazat pe Grila de Indicatori Societal, organizata in patru domenii de interventie: dezvoltarea sociala, protectia mediului, dezvoltarea economica si buna guvernanta. Scopul acesteia este de a facilita adoptarea Responsabilitatii Sociale in managementul proiectelor finantate prin Programul Grundtvig, in special, si ONG-urile societatii civile romanesti, in general.

Raspunsurile la chestionar vor fi completate cu opt focus-grupuri organizate in perioada septembrie-octombrie in intreaga tara. Agenda acestora poate fi consultata aici. Termenul limita de inscriere la focus-grupuri este de 1 septembrie 2011.

Ce este Societal?

Din ce in ce mai multe ONG-uri si-au insusit conceptul de devoltare durabila si principiile sale: echitatea sociala, dezvoltarea economica, echilibrul mediului. Pe de alta parte, aceleasi organizatii realizeaza proiecte care “pe teren” nu reflecta suficient aceste principii. Constiente de dificultatile practice cu care ONG-urile se confrunta, Asociatia REPER21 (coordonator), Agentia ANPCDEFP si Asociatia CRIES (parteneri) realizeaza proiectul Societal. Derulat in intervalul 2010 – 2013, Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala. Proiectul Societal este co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Vom reveni la sfarsitul lunii noiembrie 2011 cu verdictele finale pe site-ul www.societal.ro.

Proiectele Reper21 pot fi vizitate pe www.reper21.ro, apreciate pe Facebook si urmarite pe Twitter

Societal sustine proiectele triplu performante:

Echitabile, Ecologice, Eficiente

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează