Care sunt factorii de succes pentru adoptarea responsabilitatii sociale in proiectele ONG-urilor?

0

Raspunsul il construim impreuna!

Societal provoaca printr-un chestionar organizatiile societatii civile sa se pronunte cu privire la cat de determinante sunt cunostintele, mijloacele, strategia asociatiei si prioritatile partenerilor pentru aplicarea responsabilitatii sociale in proiectele pe care le desfasoara.

Chestionarul este adresat managerilor de proiect si persoanelor cu functii de conducere din ONG-uri si poate fi accesat la acest link.

Chestionarul este bazat pe Grila de Indicatori Societal, organizata in patru domenii de interventie: dezvoltarea sociala, protectia mediului, dezvoltarea economica si buna guvernanta. Scopul acesteia este de a facilita adoptarea Responsabilitatii Sociale in managementul proiectelor finantate prin Programul Grundtvig, in special, si ONG-urile societatii civile romanesti, in general.

Raspunsurile la chestionar vor fi completate cu opt focus-grupuri organizate in perioada septembrie-octombrie in intreaga tara. Agenda acestora poate fi consultata aici. Termenul limita de inscriere la focus-grupuri este de 1 septembrie 2011.

Ce este Societal?

Din ce in ce mai multe ONG-uri si-au insusit conceptul de devoltare durabila si principiile sale: echitatea sociala, dezvoltarea economica, echilibrul mediului. Pe de alta parte, aceleasi organizatii realizeaza proiecte care “pe teren” nu reflecta suficient aceste principii. Constiente de dificultatile practice cu care ONG-urile se confrunta, Asociatia REPER21 (coordonator), Agentia ANPCDEFP si Asociatia CRIES (parteneri) realizeaza proiectul Societal. Derulat in intervalul 2010 – 2013, Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala. Proiectul Societal este co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Vom reveni la sfarsitul lunii noiembrie 2011 cu verdictele finale pe site-ul www.societal.ro.

Proiectele Reper21 pot fi vizitate pe www.reper21.ro, apreciate pe Facebook si urmarite pe Twitter

Societal sustine proiectele triplu performante:

Echitabile, Ecologice, Eficiente

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.