Caravana „Trends of Tomorrow” ajunge la licee din Târgu-Jiu, Pitești, Alba-Iulia și Focșani

0

 

Samsung România anunţă debutul ediției de toamnă a caravanei Trends of Tomorrow  

Elevii de liceu din Târgu-Jiu, Pitești, Alba-Iulia și Focșani vor afla secretele planificării unei cariere de succes într-o lume digitală

Samsung Electronics România anunță debutul ediției de toamnă a caravanei Trends of Tomorrow – proiect de CSR demarat în 2011, care are drept scop orientarea profesională şi susținerea dezvoltării personale a elevilor de liceu. În cadrul caravanei, tinerii vor participa la “ora SMART” unde vor afla tendinţele actuale de pe piaţa muncii, descoperind importanța consolidării aptitudinilor digitale, esențiale pentru o carieră de succes. Caravana de toamnă se va desfășura în perioada 15 octombrie – 5 noiembrie 2013 în 4 orașe: Târgu-Jiu, Alba-Iulia, Pitești și Focșani.

Caravana va sosi în liceele de prestigiu din cele patru orașe și își propune să le ofere tinerilor o perspectivă inovatoare asupra importanţei aptitudinilor digitale în construirea traseului profesional. Elevii vor afla sfaturi utile pentru orientarea profesională, de la modalitatea de consolidare a aptitudinilor necesare angajării până la completarea corectă a unui CV. Astfel, tinerii vor putea să devină mai competitivi pe piața muncii, încă de la debutul în carieră. Suportul pe zona de consultanță în domeniul resurselor umane este oferit de specialistul eJOBS, Aurora Mateiuc.

 

Mihaela StanoiuÎncă de la ediția din primavară am conturat o perspectivă asupra importanței aptitudinilor digitale. Prin intermediul acestei caravane ne dorim să le arătăm tinerilor maniera în care tehnologia le va influența traseul profesional. Astfel, reprezentanții generației digitale vor putea afla modul în care toate informațiile, aflate la un click distanță, pot avea un impact hotărâtor asupra carierei lor. Prin intermediul acestei etape a campaniei Trends of Tomorrow ne dorim să consolidăm aportul Samsung în ceea ce privește conturarea deciziilor de carieră pentru tineri. În acest mod, caravana Trends of Tomorrow devine o pledoarie pentru aptitudinile digitale care sunt decisive pentru traseul profesional al tinerilor.”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Electronics România.

Pentru a-i susține în primii paşi spre alegerea unei cariere, campania Trends of Tomorrow oferă tinerilor informații nu doar prin intermediul orelor SMART de pe perioada caravanei, ci și prin pagina oficială de Facebook, Trends of Tomorrow. O aplicație special dezvoltată le stă la dispoziție pentru a învăța modalitatea corectă de completare a unui CV. Fiecare utilizator are ocazia să își insereze datele personale iar aplicația generează un CV ce poate fi descărat direct de pe pagina de Facebook. Alături de posibilitatea de a realiza CV-ul prin intermediul rețelei de socializare, tinerii pot găsi și sfaturi practice care să îi ajute pe parcursul primilor pași în carieră. În acest mod, pagina de Facebook Trends of Tomorrow devine o platformă prietenoasă de dialog constant cu cei aflați la început de carieră.

În primul val al caravanei din 2013, desfășurat în intervalul 15 mai – 5 iunie, inițiativa Trends of Tomorrow a vizat 25 licee de top din Craiova, Constanța, Ploiești, Sibiu și Galați. Echipa de specialiști a stat de vorbă cu peste 3600 de elevi despre viitorul lor profesional și despre trendurile în comunicarea digitală.

Mai multe detalii despre caravana Trends of Tomorrow: http://www.facebook.com/SamsungTrends.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează