Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Serviciului European de Voluntariat ajunge în orașul tău între 15 septembrie – 20 octombrie

0

Caravana S.E.V. pune tinerii voluntari în mişcare!

În perioada 15 septembrie – 20 octombrie, 21 de organizaţii active în promovarea voluntariatului îi pun în mişcare pe cei interesaţi de voluntariat, aducându-i împreună, informându-i şi inspirându-i să devină parte din SEV – Serviciul European de Voluntariat. Peste 400 de tineri şi organizaţii din 20 de judeţe vor avea oportunitatea să facă cunoştinţă cu SEV, să afle răspunsuri la întrebări şi să interacţioneze direct cu voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, persoane resursă de la care pot afla informaţii clare şi prietenoase, prin intermediul a 21 de evenimente derulate succesiv în toată ţara.

Se dă START la Caravana SEV în:

-> Piatra Neamţ (15 sept.) de către Centrul de Resurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare (CREED)

-> Iaşi (21 sept.) de către Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi

-> Oneşti (22 sept.) de către Asociaţia de Tineret Onestin

-> Botoşani (23 sept.) de către Asociaţia B-Right Media

-> Petroşani (24 sept.) de către Fundaţia Noi Orizonturi Lupeni

-> Arad (25 sept.) de către Fundaţia Pro Prietenia

-> Bucureşti (26 sept.) de către Asociaţia ART Fusion

-> Focşani (27 sept.) de către Asociaţia Rom pentru Rom, Panciu

-> Bistriţa (28 sept.) de către Asociaţia Impact

-> Mediaş (29 sept.) de către Asociaţia Mediaşul pentru Cultură

-> Brăila (2 oct.) de către ANMRF Louis Pasteur Club Voltin

-> Baia Mare (5 oct.) de către Asociaţia Team for Youth

-> Tg. Jiu (6 oct.) de către Asociaţia Liberă Iniţiativă şi Antreprenoriat Tismana

-> Suceava (9 oct.) de către Asociaţia Dreams for Life

-> Dr. Turnu Severin (10 oct.) de către Asociaţia Filantropia Severin

-> Braşov (12 oct.) de către Asociaţia Colors

-> Reşiţa (16 oct.) de către Centrul de Voluntariat Reşiţa

-> Bacău (17 oct.) de către Fundaţia de Sprijin Comunitar

-> Constanţa (18 oct.) de către CENTRAS Constanţa

-> Cluj-Napoca (19 oct.) de către Fundaţia Creştină Diakonia

-> Sf. Gheorghe (20 oct.) de către Asociaţia Clubul Tinerilor din Sf. Gheorghe!

Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate şi Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia ART Fusion, Bucureşti, şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente şi materiale informative.

 

Ce este SEV?

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă, prin voluntariat. Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală pe care le prilejuieşte voluntariatul, aceştia îşi îmbunătăţesc sau dobândesc competenţe care îi ajută să de dezvolte şi să se integreze social. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.