Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana medicala in muntii Orastiei

0

București, 11 septembrie 2018 – În urma remarcabilei serii de documentare intitulatăIzolați în Româniași realizată de televiziunea națională care a adus în atenția opiniei publice românești comunitățile umane care trăiesc izolate în diferite zone ale României, Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu” a avut inițiativa organizării unei caravane medicale pentru aceștia. Următoarea acțiune va avea loc în 15 septembrie, pentru oamenii care trăiesc în comunități izolate din Munții Orăștiei, Comuna Orăștioara de Sus.

În colaborare cu Dare Agency, prima acțiune a implicat asigurarea pentru 88 de oameni care trăiesc izolați pe platourile Ineleț din Banatul Montan o evaluare medicală complexă ce a inclus consulturi clinice, analize de laborator, EKG, spirometrie, ecografie abdominală, cardiacă și urinară. Cei depistați cu probleme au fost ajutați cu tratamentul adecvat. Totodată, s-au donat medicamente și materiale sanitare precum și o tabletă electronică prin care oamenii de pe platoul Ineleț se vor putea conecta prin Skype cu medicii din Clinica A.T.I. a Spitalului Județean Timișoara.

Succesul acestei acțiuni, prin bucuria adusă acestor oameni, ne determină să continuăm. Pentru acțiunea din 15 septembrie, pe lângă caravana medicală, vor fi donate și numeroase cărți Bibliotecii Oraștioara de Sus”, a declarat Dr. Dorel Săndesc, inițiator și președintele de Onoare al Asociației

Costurile pentru organizarea unei astfel de actiuni (reactivi pentru analize de laborator, materiale sanitare consumabile, medicamente, deplasare, cazare, masă, logistică, etc.) au fost acoperite în prima acțiune de Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu”, medicii participanți, Dare Agency și cu sprijinul Spitalului Județean Timișoara.

Este un proiect de o complexitate neegalată până în prezent și care se va dezvolta în viitor. Îi invităm pe toți cei care doresc să ne fie parteneri într-un proiect de suflet prin care dorim să ajutăm semenii noștri“, a mai spus Săndesc, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și inițiatorul proiectului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.