Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Filmului accesibilizat pentru nevazatori

0

Caravana FAN pornește prin țară

Caravana Filmului Accesibilizat pentru nevăzători cu cele două circuite:

Caravana FAN la tine acasă, adresată nevăzătorilor adulți și Caravana FAN la școală, adresată elevilor nevăzători, va avea prima oprire la Focșani, sâmbătă 14 octombrie ora 14:00 la sediul filialei Vrancea a Asociației Nevăzătorilor din România.

Caravana FAN la tine acasă va aduce nevăzătorilor 7 filme artistice dintre cele mai noi și mai bune producții românești.

Caravana FAN la școală va porni o săptămână mai târziu și va proiecta filme artistice cu temă istorică sau de aventuri pentru elevii din cele 7 școli speciale pentru deficienți de vedere din România.

Acest proiect este organizat de fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare,  inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecțiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar  printre ei sunt oameni care au văzut în trecut și  s-au bucurat de a 7-a artă.

Partenerii evenimentului: Hi Film Productions, Mandragora, Iadasarecasa, ActorieDeFilm, DaKINO Production.

Vă așteptăm la film ca pe vremuri, cu prietenii și familia pentru a schimba impresii după proiecție!

Fundația Cartea Călătoare

http://www.fcc.ro

http://www.facebook.com/fundatiacarteacalatoare.

e-mail:office@fcc.ro

Telefon: 0237 214004

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului său de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării, respectiv FCC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.