Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana educațională Guerilla Verde dă startul celei de-a X-a ediții

0

Caravana educațională Guerilla Verde pornește la drum în orașele Constanța, Brăila, Brașov, București și Ploiești. În această ediție, Guerilla Verde se va opri în școlile și universitățile aflate în programul caravanei, iar tinerii vor putea urmări unul dintre  filmele propuse de organizatori: ”Six Degrees”(Șase grade fatale) realizat de Național Geographic sau a€œChaising Ice”. Această ediție este organizată cu sprijinul Raiffeisen Bank și Asociației Alucro.

Lansată în 2009, prima caravană de film cu mesaj ecologic a devenit o tradiție atât pentru organizatori, cât și pentru școlile participante. În fiecare an caravana se bucură de două ediții menite să determine tinerii către inițiative concrete pentru protecția mediului, în cadrul cărora au loc proiecții de film, dezbateri și concursuri.  Prezenta ediție se va desfășura în perioada 03-28 noiembrie, în orașele Constanța, Brăila, Brașov, București și Ploiești.

Cea de-a X-a ediție a carvanei educaționale Guerilla Verde propune două filme: „Chasing Ice (Goana după gheață), pentru școlile care nu au participat la ediția cu nr. IX, și „Six Degrees(Șase grade fatale), pentru școlile care au vizionat deja filmul Chasing Ice”.

Chaising Ice(Goană după gheață) este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, , care surprinde pe o perioadă de mai mulţi ani  topirea gheţarilor. Clipurile sale video bântuitor de frumoase comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător.

Documentarul ”Six Degrees”(Șase grade fatale) realizat de Național Geographic – În contextul în care volumul emisiilor de gaze cu efect de seră crește de la an la an, cercetătorii avertizează că temperatura medie globală ar putea crește cu pâna la șase grade Celsius, ceea ce ar produce schimbări dramatice ale planetei noastre. Autorul britanic Mark Lynas, alături de experți meteorologi, analizează, în acest documentar, efectele pe care le-ar avea asupra planetei fiecare grad Celsius în plus.

AFIS A3 Guerilla_ed aXa.cdr

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Educaţiei, ANPM, APM Brașov, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, UPC, și Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Ediția a X-a este ƒorganizată cu sprijinul Raiffeisen Bank, Every Can Counts și Asociației Alucro. Parteneri media: Ziare.com, Teen Press, 24-FUN, Fapt Divers, Ecopresa.md, IQool, Gazeta de Știri, Stop CO2, Mai Mult Verde, România Pozitivă, Green Report.

Parteneri ONG: REC România, Asociația Clubul de Turism Provilalia, ONG Mare Nostrum, Asociația Ecologică Turismverde , Asociația Alucro, Every Can Counts.

Traseul caravanei Guerilla Verde – ediția a X-a: Constanța, 03-07 noiembrie; Brăila, 10-14 noiembrie; Brașov, 17-21 noiembrie; București, Ploiești, 24-28 noiembrie. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului   www.guerillaverde.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.