Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart revine cu proiecții de film documentar la Vălenii de Munte

0

Al doilea popas al caravanei Docuart va avea loc vineri, 18 martie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural din Vălenii de Munte.

Evenimentul cuprinde proiecții ale unor filme premiate la București Docuart Fest 2015, cel mai mare spațiu dedicat exclusiv filmului documentar românesc. De la ora 16:00 va putea fi vizionat „Românești”, în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peștera de la Românești, spațiu al terapiei prin artă. De la 16:30, „Călușarii din Bârla”, de Adriana Oprea, prezintă dimensiunea ritualică a călușului, dans mistic și ezoteric transformat în dans festiv de propaganda comunistă. În închidere, va fi proiectat „Roboțelul de Aur”, în regia Radu Mocanu & Mihai Dragolea, film ce prezintă povestea multiplei campioane de box Steluța Duța.

afis-caravana-valeni

Caravana Docuart a ajuns la cea de-a 3-a ediție și se întoarce pentru al doilea an consecutiv în Vălenii de Munte. Această destinație din traseul Caravanei a fost aleasă la sugestia celor de la Curba de Cultura, organizație care aduce programe de tineret pentru tinerii din mediul rural.

Caravana Docuart încurajează și promovează consumul și producția de documentar românesc și recunoașterea artiștilor români de cinema, fie ei studenți sau regizori profesioniști. Astfel, acesta contribuie la asigurarea diversității culturale, dezvoltarea cinematografiei autohtone şi la educarea prin cultură.

Pregătim următoarele opriri ale Caravanei la Baia-Mare, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca și Timișoara.
Proiectul este organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Intrarea în lumea documentarului este liberă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.