Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart ajunge pentru al doilea an consecutiv în Cluj-Napoca

0

Caravana Docuart ajunge pentru al doilea an consecutiv în Cluj-Napoca la Cinema Mărăști, de această dată pe 4 aprilie,  unde va proiecta filmele premiate la București Docuart Fest 2014, singurul festival de film documentar românesc. Proiectul este organizat de Asociația Docuart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografie.

A3-caravana-cj

Inițiativa Docuart aduce la lumină tinerii studenți la regie alături de primele lor realizări cinematografice. Documentarele tratează povești autentice și mai puțin întâlnite de viață, situații istorice lăsate într-un con de umbră, toate reale, actuale și cu potențial de a educa mințile spectatorilor.

Vom proiecta “George” (R: Alexandra Coca-Cozma, cea mai bună regie secţiunea studenţească la Docuart Fest 2014), “Aici Nora Iuga” (R: Vlad Rotaru, cea mai bună imagine, secţiunea principală), “Iulian” (R: Alex Mironescu, cea mai bună imagine, secţiunea studenţească), “Sorin Chifiriuc: compromise” (R: Alexandru Badea, cel mai bun montaj, secţiunea studenţească), “O altă zi a omenirii” (R: Alexandru Vlad, premiu special, secțiunea studențească), “În spatele cortinei” ( R: Bogdan Mustață, cel mai bun montaj, secţiunea principală) și “Afacerea Tanase” ( R: Ionuț Teianu, marele premiu).  “Vibrația”, în regia lui Germain Kanda, film selectat în secțiunea studențească, va fi și el proiectat în Caravana Docuart.

Proiecția filmelor va fi însoțită de sesiuni de întrebări și răspunsuri la care vor participa regizorii dornici să ofere o perspectivă amănunțită a poveștilor mult documentate și să răspundă curiozităților publicului. Caravana programează așadar o zi de sâmbătă abundând în proiecții de film documentar, odată cu orele după-amiezii, iar intrarea este liberă pentru toți spectatorii interesați.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest, care în toamna acestui an își are programată cea de-a IV-a ediție. Caravana și-a propus să valorifice în mai multe zone ale țării fenomenul autohton de film documentar și să ajungă inclusiv să îl popularizeze în perimetre unde evenimentele culturale lipsesc, acestea urmând să fie ținta următoarelor proiecții pe hartă din decursul acestei a doua ediții de Caravană.

Proiectul “Caravana Docuart 2014” a fost nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural, secțiunea proiecte culturale și festivaluri.

Cu sprijinul: CNC (Centrului Național al Cinematografiei)

Partener: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Cinema Mărăști, Universitatea Sapientia, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Monitorul de Cluj, Clujul Cultural.ro, Transilvania TV

Parteneri media: Digi 24 Cluj, Ca-n Filme, Radio România Cultural, Cooperativa Urbană, Film, CinemaRx, Ziarul Metropolis, e-Cultura. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.