Caravana Coresponsabilității Sociale

0

CRIES organizează Caravana Coresponsabilității Sociale pentru demersuri participative de construire a progresului social și a unei societăți mai echitabile.

În perioada 8-20 mai, asociația CRIES organizează o serie de întâlniri în 4 mari orașe ale României pentru a promova coresponsabilitatea socială. Intitulată Caravana coresponsabilității sociale, acțiunea vizează creșterea vizibilității pentru demersurile inovatoare de abordare colaborativă și incluzivă a unor probleme comune, precum și conjugarea unor eforturi viitoare în logica coresponsabilității.

În data de 08 Mai a.c., Caravana coresponsabilității sociale pornește de la Timișoara cu organizarea unor dezbateri și ateliere de lucru privind soluționarea unor probleme stringente prin susținerea participării civice și partajarea resurselor organizaționale și instituționale. Principalele teme vizate pot fi sintetizate în concepte precum  democrație participativă, progres societal, bunăstare pentru toți, coresponsabilitate socială, dezvoltare durabilă, implicare civică, economie socială și colaborativă.

Caravana coresponsabilității sociale va poposi în patru orașe din România, după următorul program: Timișoara (08-09 Mai 2014), Cluj-Napoca (12-13 Mai), Sibiu (15-16 Mai) și București (19-20 Mai). Pentru detalii privind programul, vizitați situl www.cries.ro sau scrieți la adresa coresponsabil@cries.ro.

Caravana coresponsabilității sociale este un eveniment ce își propune susținerea unor demersuri participative pentru o societate mai echitabilă printr-o serie de dezbateri locale privitoare la posibilitatea dezvoltării unor soluții colaborative și inovatoare de combatere a marginalizării și de creștere a coeziunii sociale.

Obiectivele principale ale Caravanei coresponsabilității sociale:

  • să promoveze un dialog social privind demersuri participative și colaborative de luptă împotriva marginalizării, sărăciei și risipei de resurse;
  • să faciliteze implicarea unor actori locali (activiști, cercetători, specialiști din instituții publice și private, politiceni) într-o dezbatere relevantă despre cum putem construi bunăstarea socială în condiții de criză economică și reducere a resurselor;
  • să contribuie la transferul de bune practici de abordare participativă și nestigmatizantă a unor probleme cu care se confruntă societatea noastră;
  • să faciliteze lansarea Rețelei naționale a Teritorilor de coresponsabilitate din România.

Publicul vizat: activiști, specialiști din instituții publice și organizații neguvernamentale, cadre didactice, tineri, cetățeni activi în comunitate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Europei.

Partener principal al evenimentului: Rețeaua Internațională a Teritorilor de Coresponsabilitate (TOGETHER).

caravana

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.