Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cantus Mundi lansează audițiile pentru înscrierea la Atelierele de Blockflote pentru copii

0

În această toamnă, Programul Național Cantus Mundi România lansează seria de audiții pentru înscrierea la o nouă activitate muzicală pentru copii: Atelierele gratuite de Blockflote („Flaut dulce”). Atelierele se adresează copiilor cu vârste de peste 8 ani, precum și adolescenților din București și împrejurimi, pasionați de muzică, educație muzicală sau instrumente muzicale de suflat.

Audițiile și atelierele se vor desfășura la sediul Cantus Mundi (Sala Palatului – Str. Ion Câmpineanu nr. 28) și vor fi coordonate de muziciana Petra Hriban, formator cu experiență.

Înscrierile pentru audiții se fac prin completarea formularului online aflat la adresa https://cantusmundi.ro/auditii

Informațiile logistice privind orarul și organizarea audițiilor vor fi transmise în timp util celor înscriși.

Blockflote sau „flautul dulce” este un instrument muzical utilizat frecvent în perioada Renașterii și a Barocului, fiind, alături de clavecin, unul din instrumentele regăsite în mari compoziții create de Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach sau Georg Philipp Telemann. În zilele noastre, blockflote-ul continuă să fie foarte popular în școli și iubit de copii, datorită simplității în folosire.

Audițiile și atelierele vor fi organizate cu respectarea tuturor normelor sanitare oficiale aplicabile la data desfășurării și cu asigurarea siguranței sanitare a tuturor participanților implicați în proces. Numărul de participanți la un atelier nu va depăși 5 persoane, iar instrumentele vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Absolventă a Univerității Naționale de Muzică din București, Petra Hriban este în prezent Artist Instrumentist – Flaut la Orchestra Națională Radio și Orchestra Operei Comice pentru Copii, colaboratoare permanentă la Filarmonica George Enescu și Opera Națională din București. De-a lungul carierei sale, ea a activat ca prim – flautistă sub bagheta dirijorilor Christian Badea, Christian Zacharias, Horia Andreescu, Camil Marinescu, Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal și Jin Wang.

Lansarea noilor ateliere pentru copii și adolescenți face parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat de echipa Cantus Mundi, prin care sunt oferite oportunități copiilor și tinerilor pentru a se dezvolta armonios cu ajutorul muzicii și a beneficia de acces la educație culturală susținută și participarea la concerte, evenimente și manifestări artistice ample, în cadrul ansamblurilor instrumentale și corale dezvoltate sub egida Programului Național Cantus Mundi România.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 9 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.