Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cantitatea de deşeuri colectată și reciclată a crescut cu 13%

0

Asociația Recolamp a lansat Raportul Anual de activitate pentru 2013

Asociația Recolamp, organizație non-profit fondată în 2007 de General Electric Hungary ZRT, Osram România SRL și Philips România SRL, a colectat și reciclat, în 2013, 480 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în conformitate cu ţinta europeană de colectare de 40%, asumată de organizație.

Potrivit Raportului Anual privind rezultatele pentru 2013, cantitatea de deşeuri colectată și reciclată de Recolamp a crescut cu 13% în comparație cu 2012.

Raportul complet poate fi descărcat de pe site-ul: www.recolamp.ro.

foto recolamp

Anul trecut, Recolamp a reprezentat 153 de producători/ importatori de echipamente de iluminat, cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice puse pe piață – categoria 5, conform clasificării din Directiva 2012/19/UE.

Până la sfârşitul lui 2013, Recolamp a extins rețeaua națională de colectare cu încă 1.000 de noi parteneri, o creştere semnificativă de la cele 8.400 de puncte pe care le avea la final de 2012.

“Anul trecut a fost încă un an în care a trebuit să facem față multor provocări în activitatea noastră de management al deșeurilor. Obiectivele principale ale Recolamp au fost: continuarea dezvoltării infrastructurii naționale de colectare prin creșterea numărului de locații de la care se preiau gratuit deșeuri de echipamente de iluminat, respectiv creșterea cantităților de deșeuri colectate, în special pe segmentul surselor de iluminat: becuri economice, tuburi fluorescente, dat fiind conținutul acestora de materiale periculoase”, afirmă Directorul General al Asociaţiei Recolamp, Béla Kovács.

În medie, în fiecare lună din 2013, 355 de instituții de stat sau private au predat către Recolamp deșeuri din surse de iluminat, colectate în recipiente puse la dispoziție de către Asociație.

Noi oferim sevicii complete de logistică, asigurând trasabilitatea integrală a deșeurilor gestionate – de la generatorul de deșeuri până la instalația de tratare și valorificatorul final al fracțiilor rezultate. Pentru 2014, obiectivele includ adăugarea altor 1.000 de noi locații la portofoliul existent și atingerea, din nou, a ratei de colectare de 40% din cantitatea de echipamente puse pe piață de către producătorii pe care îi reprezentăm”, a mai spus Béla Kovács.

Potrivit rezultatelor financiare auditate, ca în fiecare an, de o companie internațională specializată în furnizarea acestui tip de servicii, în 2013 Recolamp a înregistrat venituri de 5.977.865 lei, reprezentând contravaloarea Timbrului Verde de 0,9 lei  aplicat la fiecare echipament vândut de către producătorii Asociației. Astfel, participanții Recolamp au pus pe piață 6.634.335 unități de echipamente de iluminat, un nivel asemănător celui raportat pentru 2012.

Publicarea Raportului Anual de activitate al Asociației Recolamp este un tip de comunicare pe care ne-o asumăm an de an, dorind să fim transparenți în relație cu toți actorii acestei piețe: producători de echipamente de iluminat participanți în organizația noastră, colectori și reciclatori, autorități, societatea civilă. Considerăm că doar printr-o corectă și completă informare putem determina conștientizarea atât în rândul celor responsabili de managementul deșeurilor, cât și a celor care dețin deșeuri și care înțeleg că – aruncarea lor la gunoi – nu este soluția corectă și nici legală” a adăugat Roxana Șunică, Director Marketing.

În continuare, orice companie din România poate avea acces gratuit la sistemul de colectare gestionat de Recolamp. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației – www.recolamp.ro – sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau ridicarea deșeurilor colectate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.