Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Canada, Agenţia universitară a Francofoniei şi sectorul privat dezvoltă spiritul antreprenorial al studenţilor

0

In cadrul Zilelor Francofoniei, Ambasada Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, Biroul pentru Europa centrală şi orientală al Agenţiei universitare a Francofoniei şi Conferinţa rectorilor universităţilor membre ale AUF în Europa centrală şi orientală (CONFRECO) organizează, în perioada 17-19 martie 2016, un atelier de formare pentru studenţii francofoni din România, Bulgaria şi Republica Moldova interesaţi să deschidă o afacere inovatoare.

Afis_entreprenoriat

Succesul în afaceri este de multe ori legat de o idee inovatoare, dar şi de o serie întreagă de oportunităţi. Astfel, atelierul de antreprenoriat are ca model conceptul de 3 Day Startup (dezvoltat de Universitatea Texas-Austin) ; este un eveniment adresat studenţilor francofoni din România, Bulgaria şi Republica Moldova, provenind de la filiere foarte diverse : economie, drept, design, ştiinţe sociale, etc.

Scopul atelierului este să dezvolte spiritul antreprenorial al studenţilor care vor interacţiona cu o serie de mentori recunoscuţi care îi vor sprijini în validarea ideilor de piaţă şi în construirea de prototipuri. Printre mentori se numără : Christopher WELLER, Director general, Corporate Office Solutions şi animator al clubului de antreprenoriat la CCIFER ; Eric FAIDY, Preşedinte Michelin Europa Centrală şi de Sud ; Richard PERRIN, vice-Preşedinte KPMG România ; Alexandru Ioan Căbuz, Reaserch for industry ; Roxana Rugină, CEO & co-founder Simplon Romania ; Dan Ştefan, director Autonom Rent a Car.

Se porneşte de la o idee de business, se continuă cu construirea echipei şi validarea unei strategii şi se finalizează cu un pitch. In detaliu, iată ce se întâmplă în cele 3 zile : în prima zi participanţii sosesc cu sau fără idei de pornire ; un mentor face un brainstorming a grupului, se prezintă idei, au loc discuţii, participanţii se grupează în echipe şi propun un proiect de studiu de piaţă ; în a doua zi, participanţilor li se explică concepte alternative de business, modele de afaceri, apoi aceştia ies din săli, iau contact cu clienţii, revin şi studiază. In această zi se pune accent pe generarea modelului de afaceri şi se prezintă pitch-urile preliminare în faţa mentorilor ; ultima zi este dedicată discuţiilor despre planul de afaceri, despre conceperea prototipului de produs şi de pregătirea pitch-urilor finale.

Pitch-urile finale se susţin în faţa unui juriu format din reprezentanţi ai organizatorilor şi ai mediul privat, asociaţi evenimentului, iar cel mai bun proiect va fi premiat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.