Campionii de mâine au nevoie de o şansă astăzi. CREDE ÎN BINE!

0

Campania CREDE ÎN BINE continuă la Prima TV cu povestea unor copii pentru care o pasiune însemnă o şansă la o viaţă mai bună. Urmăriţi reportajul realizat de Mihai Ursu, marţi, 21 iulie, de la ora 18.00, doar la Focus, la Prima TV.

George Alexandru Filip şi Orlando Ioan sunt în clasa a cincea. Ei provin din familii cu grave dificultăţi financiare, însă în ciuda condiţiilor precare în care trăiesc, părinţii nu i-au abandonat. Pe timp de zi, copiii sunt înscrişi la Centrul „Casa din Tei”, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti (DGASPC Sector 2), iar de un an şi jumătate, băieţii fac rugby.

În antrenorul lor, Antonio Valentin Dumitru, au găsit mai mult decât un profesor de sport, un mentor, iar alături de el, copiii au învăţat ce înseamnă disciplina, comunicarea şi respectul. „Sunt mândru de performanţa lor, în jumătate de an au ajuns vicecampioni naţionali, iar anul acesta au început foarte bine, au terminat cu locul I la mini-rugby pe zona Muntenia”, spune antrenorul lor. „Îi formează pentru viaţă, să devină oameni respectuoşi, să devină nişte gentlemani. Promit mult, au potential şi pot ajunge chiar departe”.

CREDE IN BINE_v2

George a aflat ce vrea să se facă atunci când va fi mare chiar de când a văzut pentru prima dată balonul. „Mi-a plăcut de prima oară cum am văzut mingea, mă jucam mult. După aia mi-am dat seama că pot să fac rugby”, spune George. Faptul că au alături de ei persoane care să îi îndrume să-şi dezvolte talentul, le-a oferit şi lecţii esenţiale de viaţă. „Să nu vorbim urât, să nu răspundem oamenilor mai în vârstă ca noi, să comunicăm cu colegii şi să nu fim răi, să ne batem între noi”, enumeră Orlando, poreclit şi Frunză de prieteni, câteva dintre sfaturile primite de la antrenor.

Timp de două ore pe zi, de cinci ori pe săptămână, Orlando şi George sunt la antrenamente. Cu echipa de rugby au călătorit şi prin ţară, au văzut locuri pe care probabil altfel nu le-ar fi vizitat, iar pasiunea lor pentru sportul cu balonul oval creşte pe zi ce trece. Performanţa nu a întârziat să apară, cei doi au strâns deja o mulţime de medalii şi trofee, iar visul lor este să ajungă la Echipa Naţională. Mai mult decât atât, de când fac sport, notele lor de la şcoală au început să se îmbunătăţească. „Dacă nu ar fi fost înscrişi în cadrul programului, aceşti copii ar fi abandonat şcoala în primul rând, exista şi riscul de abandon familial”, spune Constantina Toader, reprezentant DGASPC. „Aceşti părinţi sunt de apreciat că nu îşi abandonează copiii, îi susţin, colaborează permanent cu noi”.

Orlando şi George provin din familii defavorizate şi locuiesc într-un spaţiu foarte mic, cu acoperiş din carton. Antrenorul i-a susţinut enorm, pe lângă antrenamente şi echipamente, le-a pus chiar şi uşă la intrare în casă, geamuri din termopan, iar iarna trecută, pe timp de ger, le-a oferit şi calorifer electric să se încălzească. Pentru a continua să facă performanţă, Orlando şi George, dar şi o mulţime de alţi copii talentaţi au nevoie de sprijin. Dacă şi tu crezi în bine, fii voluntar în oraşul tău şi implică-te scriind pe adresa voluntar@ajungemmari.ro.

CREDE ÎN BINE este o campanie Focus realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2. Urmăreşte reportajele speciale în fiecare marţi şi joi, de la 18.00, la Focus, la Prima TV.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.