Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campioana olimpică Ana Maria Brânză susține supraviețuitoarele cancerului de sân

0

Peste 1.900 de femei care au trecut printr-o operație de mastectomie au primit, în ultimii șapte ani, proteze mamare din partea asociației Casiopeea

București, 3 iulie. Ana Maria Brânză, campioana olimpică la scrimă, susține asociația Casiopeea începând cu luna iunie a acestui an. Asociația organizează încă din 2010 Marușuri și Cursa Roz pentru supraviețuitoarele cancerului de sân din România.

Cros Casiopeea 2016

Evenimentele anuale sunt destinate strângerii de fonduri cu scopul achiziționării și donării de proteze mamare externe, femeilor care au suferit o mastectomie.

Pe lângă o carieră cu adevărat inspirațională în sportul de performanță, Ana Maria Brânză este cunoscută și pentru implicarea ei în cauze umanitare. Sportiva susține un centru pentru copii autiști și este implicată în campanii ale căror rezultate sunt direcționate către cauze sociale.

De când îmi pot aminti m-am raportat la viață prin sport și mișcare. Îmi sunt cunoscute momentele dificile, sentimentul că nu mai poți continua, precum și reziliența cu care te încăpățânezi să te agăți de speranță și să lupți. Sigur, greutățile cu care se confruntă femeile care trec printr-o mastectomie sunt mult mai profunde. Nimeni nu trebuie să lupte singur, cu toții avem nevoie să fim sprijiniți și să sprijinim, la rândul nostru. De aceea sunt mai mult decât fericită să fiu alături de aceste femei. Susțin asociația Casiopeea și voi alerga la Cursa Roz din 30 septembrie pentru ele. Lansez o invitație către toată lumea să se alăture acestei cauze importante”, a declarat sportiva.

Anual, 8.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân

Cancerul de sân este un tip de cancer extrem de răspândit în lume, iar România nu face o excepție, din păcate. Dintre cele 8.000 de femei diagnosticate anual, 75% ajung pe masa de operație, din cauza depistării târzii.

Atunci când ești obligat să renunți la o parte din tine ești inevitabil marcat, atât fizic, cât și emoțional. Sprijinul Anei Maria înseamnă mult pentru noi și credem că împreună vom reuși să ajutăm învingătoarele cancerului la sân să facă pași decisivi către o recuperare completă”, declară dr. Marina Oțelea, Președinta asociației Casiopeea.

Anul acesta Crosul Roz și Marșul Casiopeea vor avea loc în data de 30 septembrie în București. Cu fondurile strânse vor fi achiziționate proteze mamare și sutienele necesare purtării acestora. Până în prezent asociația Casiopeea a reușit să ajute 1.970 de femei să intre în posesia protezelor și accesoriilor necesare purtării acestora. Aceste evenimente au fost organizate începând cu anul 2010, numărul total de participanți depășind 19.000.

Evenimentul are loc cu sprijinul:

Sponsorilor: Kaufland, Groupe Renault, Michelin, Nestlé Fitness, Engie, Decathlon, Touch Communications, Rogalski Damaschin Public Relations, Borsec, L’Oréal Romania, Arta Grafica, Orange, Up România, Groupama Asigurări, Institutul Francez din București, Ambasada Franței în România

Partenerilor: Crédit Agricole, Finexpert, Federația Română Sportul pentru Toți, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Kyralina, Liceul Francez „Anna de Noailles”, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, mediaTRUST

Partenerilor media: Psychologies, Click! Sănătate, Click! pentru femei, RFI România, CSR Media, Sănătatea de Azi, Femeia, Ioana, Mami, Femeia de azi. 

Detalii despre Cursa Roz, înscrieri și activitatea Asociației sunt disponibile pe www.casiopeea.org și pe pagina de Facebook a evenimentului.

***

Despre Asociația Casiopeea

Asociația Casiopeea este un proiect unic în România, născut din dorința de a promova sportul și sănătatea prin acțiuni concrete, cu impact direct în societate. Crosurile Casiopeea reprezintă una dintre cele mai cunoscute inițiative ale fundației, reunind anual peste 3.000 de participanți. Taxele de participare sunt investite în totalitate în proteze mamare, completând astfel programul național de îngrijire și sprijin, dedicat femeilor care suferă de cancer la sân.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.