Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Camping in Retezat, Bzzanimatii de la Romania de IMPACT

0

Episodul 2: ROMANIA de IMPACT – Bzzanimatii Ep. 2: Camping in Retezat

In 2005 Clubul IMPACT Evolution din Uricani (jud. Hunedoara) a realizat proiectul de serviciu in folosul comunitatii „”Amenajare site de campare in Retezatul Mic”. Tinerii de la Clubul IMPACT s-au gandit sa realizeze acest proiect observand interesul din ce in ce mai ridicat al turistilor pentru zona aflata la intrarea in Parcul National Retezat si sesizand lipsa unui loc de campare si a containerelor pentru depozitarea deseurilor, fapt ce afecta mediul inconjurator. Astfel, tinerii au preluat initiativa si au construit o zona de campare, in conformitate cu normele de protectie a mediului, realizat dupa modelul „Leave no trace”. Tinerii au inceput prin ecologizarea ariei de desfasurare a proiectului, au construit 4 site-uri de campare marcate prin sageti, au construit o toaleta, au amenjat un punct de aprovizionare cu apa, am amplasat semnalistica informative cu character ecologic, au construit 2 mese si 4 banci si un loc pentru suspendat mancarea. Proiectul a fost realizat cu sprijiunul comunitatii locale si a fost mediatizat in presa locala.

Proiectul a fost realizat in cadrul Programului IMPACT al Fundatiei Noi Orizonturi. De 10 ani tinerii din Cluburile IMPACT produc schimbari pozitive in comunittile lor prin sute de proiecte. Renoveaza, construiesc, curata, ajuta, lupta pentru o comunitate mai buna. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare miscare nationala de tineret, un program educational in care peste 3.500 de tineri (12-18 ani) si peste 500 de voluntari se implica pentru binele comun. Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare sociala unde tinerii invata sa identifice probleme din comunitate, sa gandeasca si sa lucreze impreuna, sa scrie si sa implementeze proiecte in folosul comuniatii Daca nu sunteti indiferenti fata de tineri, educatie si comunitate puteti investi alaturi de Fundatia Noi Orizonturi in tinerii de IMPACT. Puteti sustine continuarea Programului IMPACT in 2012 di educaţia tinerilor din Romania donand 2 Euro prin sms la 8822. Numar valabil in retelele Orange si Vodafone. Nu se percepe TVA. Numere de relatii cu clientii, tarif normal: 0757 582 124 (Orange) si 0721 578 163 (Vodafone). Program de functionare de luni pana vineri intre orele 09:00 şi 18:00.

 

 

Pe Youtube aici

 

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.