Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Si cei mici fac fapte mari!

0

O demonstreaza cea de-a V-a editie a campaniei ECOTIC BAT, care isi prezinta rezultatele si castigatorii.

„Si cei mici fac fapte mari!” este o campanie nationala anuala de constientizare si colectare a bateriilor uzate (DBA), dedicata gradinitelor din Romania. Realizata de ECOTIC BAT, campania a ajuns la cea de-a cincea editie, la finalul careia s-au colectat 1,85 tone DBA din 180 de gradinite inscrise.

Si cei mici

La prima vedere, par mici, insa cu instrumentele potrivite, copiii din gradinitele din Romania au demonstrat ca daca sunt incurajati si lasati sa isi incerce fortele, pot face fapte mari!

La inceputul anului scolar 2016-2017, ECOTIC a dat startul unei noi campanii cu un mecanism simplu, menit sa starneasca in primul rand interesul celor mici, dar si mobilizarea celor mari. Pe scurt, „Si cei mici fac fapte mari!” este o competitie intre gradinitele care aleg sa se inscrie in program, pe baza cantitatilor de baterii uzate colectate.

Componenta educativa a campaniei „Si cei mici fac fapte mari!” a avut prioritate, in acest sens ECOTIC BAT pregatind materiale potrivite varstei prescolare. O carte cu povesti, intrebari si instructiuni i-a mobilizat pe cei mici si, in joaca, i-a informat despre ce inseamna grija pentru mediul inconjurator, ce sunt bateriile uzate si de ce este important sa nu le aruncam la gunoi, ci sa le colectam si sa le predam corect spre reciclare.

180 de gradinite din toata tara s-au inscris in program, reusind rezultate demne de lauda. Au fost colectate 1,85 tone de baterii uzate. Felicitari tuturor copiilor, parintilor si cadrelor didactice pentru daruirea cu care au colectat pentru un mediu curat!

Noua gradinite au fost premiate, pentru rezultatele exceptionale la colectarea DBA:

Locul 1: Gradinita SFANTA FILOFTEIA, Brasov – 248 kg baterii uzate colectate

Locul 2:  Gradinita cu Program Prelungit nr. 16, Iasi – 120,44 kg baterii uzate colectate

Locul 3: Gradinita cu Program Prelungit nr.39, Galati – 80,8 kg baterii uzate colectate

Locul 4: Gradinita cu Program Prelungit PARFUM DE TEI, Cluj Napoca – 51,1 kg baterii uzate colectate

Locul 5: Scoala Primara ANA LUGOJANA Sediul 2, Bucuresti – 43,1 kg baterii uzate colectate

Locul 6: Gradinita PP NR 4, Lugoj – 37 kg baterii uzate colectate

Locul 7: Gradinita cu Program Prelungit nr. 9, Piatra Neamt – 32,24 kg baterii uzate colectate

Locul 8: Gradinita cu Program Normal nr. 5 (fosta nr. 20), Brasov – 30 kg baterii uzate colectate

Locul 9: Gradinita cu Program Prelungit nr. 37, Braila – 29,87 kg baterii uzate colectate

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.