Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Violenta in familie deformeaza realitatea”

0

In primele zece luni ale anului in curs au fost denuntate in Romania, in medie, patru cazuri de violenta domestica la fiecare 24 de ore, depasind astfel un numar de 1.382 de persoane in aceasta perioada. 128 de persoane au fost ucise de un membru al familiei din ianuarie pana in octombrie 2010. Anul trecut au fost inregistrate la nivel national 2.036 de cazuri de loviri si vatamari corporale grave cauzate de rude pana la gradul patru. Fenomenul violentei domestice a curmat in 2009 viata a 103 persoane, conform unei statistici IGPR din octombrie 2009.

In cadrul campaniei „Violenta in familie deformeaza realitatea” pe site-ul www.nuepoveste.ro vizitatorii sunt martorii unei zile din viata unei femei, victima a violentei domestice. O femeie careia i se repeta in fiecare zi cat este de urata, proasta si inutila, ajunge sa creada fiecare cuvant. “Nu o judeca! Mai intai intelege-o si dupa aceea invata sa o ajuti”, acesta este mesajul pe care Fundatia Sensiblu doreste sa il transmita acum cand campania din acest an pune accent pe realitatea distorsionata a femeilor victime ale violentei domestice.

“Deciziile acestor femei pot parea surprinzatoare pentru noi, cei care privim din afara. Ele nu reactioneaza la aceiasi stimuli, acestea se privesc pe sine intr-o oglinda care deformeaza si, prin urmare, perceptia unui simplu privitor poate fi cu totul diferita. Incearcam, prin campania din acest an, sa aratam aceasta realitate deformata pentru a forta publicul sa isi puna intrebari inainte de a folosi un cliseu: “e vina ei pentru ca sta cu el”, spune Cristina Horia, Director Executiv al Fundatiei Sensiblu.

In fiecare zi, timp de 16 zile, vor fi publicate pe www.nuepoveste.ro povestile adevarate ale unor femei care au gasit puterea sa vada realitatea asa cum este ea si sa aleaga o viata normala, departe de cel care le agresa, psihic sau fizic. Site-ul ofera, de asemenea, informatii detaliate despre cum sa recunosti semnele unui partener violent, care este legislatia in aceste cazuri, ce poti face si unde te poti duce cand esti implicat in astfel de situatii

***
Fundatia Sensiblu este o organizatie non-guvernamentala si non-profit infiintata in mai 2002. Un an mai tarziu Fundatia Sensiblu s-a lansat oficial ca furnizor de servicii sociale prin programul Casa Blu, prin care ofera asistenta femeilor si copiilor victime ale violentei domestice. In 2009, 376 de femei si copii abuzati in familie au primit consiliere psihologica, juridica si sociala. In acest an, un numar total de 107 femei si 115 copii au beneficiat de adapost si de sprijinul Fundatiei Sensiblu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.