Campania naţională “Reciclează cu ECOTIC!” și-a desemnat câștigătorii!

0

Asociaţia ECOTIC si ECOTIC BAT au derulat în perioada 4 Noiembrie 2013 – 25 Noiembrie 2014, campania naţională “Reciclează cu ECOTIC!” adresată organizaţiilor publice şi companiilor private pentru debarasarea gratuită a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili.

deee

Programul s-a adresat organizaţiilor publice, companiilor private şi asociaţiilor fără scop patrimonial care au dorit să predea deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi deşeuri de baterii şi acumulatori portabili.

In cadrul acestei campanii, 213 entități au predat 612 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice și 52 de companii au predat 2 tone de deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

Asociaţia ECOTIC si ECOTIC BAT au acordat în cadrul acestei campanii următoarele premii:
• Marele premiu pentru DEEE este un voucher pentru achiziţii de plante ornamentale în valoare de 500 EURO (fără TVA), se acordă companiei Frigoglass Romania pentru predarea cantității celei mai mari de DEEE – 294 500 kg..
• Marele premiu pentru DBA este un voucher pentru achiziţii de plante ornamentale în valoare de 250 EURO (fără TVA), se acordă companiei FLEXTRONICS ROMANIA pentru predarea cantității celei mai mari de DBA– 388 kg.

De asemenea, in cadrul tombolei au mai fost premiați cu câte o tabletă, următorii:

Categoria DEEE

  • Servus Information and Communication Technologies
  • Konika Minolta Business Solutions
  • MBL Computers

Categoria DBA

  • Hitachi Power Tools
  • Total Technologies
  • Vitacom Electronic

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigura şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 50.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar şi pe pagină de Facebook dedicată a Organizaţiei ECOTIC.

Despre ECOTIC BAT:

ECOTIC BAT este o organizatie autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor prin licenta de operare cu nr RO B&A

002/2012 in vederea indeplinirii responsabilitatilor de colectare si reciclare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili si industriali.ECOTIC BAT utilizeaza experienta si expertiza organizatiei ECOTIC pentru a dezvolta o infrastructura de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili. Acest fapt va facilita realizarea tintelor pentru producatorii afiliati si in acelasi timp, sa asigure derularea operatiunilor de tratare, reciclare si eliminare intr-o maniera care sa nu afecteze negativ mediul inconjurator si sanatatea oamenilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează