Campania Nationala „Implicare pentru Dezvoltare”

0

Consiliul Tineretului din România desfăşoară în perioada Septembrie – Noiembrie 2010 Campania Naţională „Implicare pentru Dezvoltare”, campanie de consultări cu tinerii şi responsabilii de politici pentru tineret” la nivelul tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale României.
Scopul Campaniei îl reprezintă consultarea directă a tinerilor la nivel naţional cu privire la problemele socio-economice și culturale cu care aceştia se confruntă, în vederea dezvoltării în mod sustenabil a comunităţilor prin dezvoltarea politicilor locale şi naţionale pentru tineret.

Campania este finanţată prin Programul ”Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene, Acţiunea 5.1. – Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret şi se desfăşoară la nivel naţional în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.
Campania de consultări are loc în mod deosebit în contextul angajării României, în calitate de Stat Membru al Uniunii Europene, în implementarea Noului cadru european de cooperare în domeniul tineretului „Investiţie şi Capacitare 2010-2018” şi a noii modaltăţi de realizare a dialogului structurat.
Tema cadru a campaniei se va centra pe dezvoltarea sustenabilă şi rolul tinerilor … . Astfel, elemente esenţiale în domeniul dezvoltării, precum progresul economic, democratic şi social vor fi teme predilecte ale discuţiilor din cadrul seminariilor de consultări.
Activităţile din fiecare oraş, dedicate tinerilor cu vârsta între 14-30 ani din regiunea de dezvoltare aferentă, vor cuprinde în prima zi un seminar de consultări în cadrul căruia, tinerii alături de responsabilii pentru politicile pentru tineret vor identifica cele mai importante nevoi cu care aceștia se confruntă în sfera socială, economică şi politică a vieţii comunităţii.
În cea de-a doua zi va fi organizată o conferinţă sub forma unei mese rotunde în cadrul căreia se vor discuta mecanisme de implementare a soluţiilor, eventuale alternative pentru rezolvarea nevoilor respective precum şi modalităţi practice în care tinerii se pot implica în acest sens.

Evenimentele de consultări vor avea loc dupa cum urmează:
–    20-21 Septembrie: Cluj Napoca
–    23-24 Septembrie: Timişoara
–    27-28 Septembrie: Botoşani
–    30 Sep – 1 Oct: Drobeta Turnu Severin
–    11-12 Octombrie: Galaţi
–    14-15 Octombrie: Târgoviste
–    18-19 Octombrie: Sibiu
–    21-22 Octombrie: Bucureşti
–    10 Noiembrie: București – Conferinţa naţională

În data de 10 Noiembrie la Bucureşti, proiectul se va încheia cu o Conferinţă naţională de prezentare a situaţiei tineretului în România, situaţie concluzionată în urma consultărilor la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.
Printre rezultatele aşteptate se numără implicarea directă a aproximativ 240 de tineri, participarea a cel puțin 30 de decidenţi politici în domeniul tineretului, la nivel regional şi naţional, şi realizarea unui document final care să reflecte nevoile şi interesele tinerilor români și care ulterior să  poată fi folosit în formularea strategiilor naționale pentru tineret.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează