Campania „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!” lansează un apel pentru combaterea crizei de sânge accentuată de pandemie

0
  • Campania se derulează în perioada 21 – 23 decembrie și este susținută de proiectul social Donorium și Asociația HEM prin programul național “N-avem sânge”, alături de trei companii

  • Într-un an normal, în România doar 1,7% dintre români donau sânge, iar în 2020, numărul acestora a scăzut drastic

  • În România, doar un om din trei primește transfuzia sanguină de care are nevoie, iar o singură donare poate salva până la trei vieți

  • Pașii pentru a te implica în campanie: descărcarea aplicației Donorium de pe www.amsange.ro, introducerea codului #amsânge la instalarea aplicației, programarea la centrul de tranfuzie din orașul donatorului și distribuirea mesajului în social media

București, 17.12.2020. Potrivit statisticilor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an normal față de media europeană situată la circa 4%, iar perioada sărbătorilor este întotdeauna un vârf al crizei de sânge în toată ţara, numărul donatorilor scăzând la jumătate. În 2020, nevoia de sânge în spitalele din întreaga țară a devenit critică, din cauza temerii oamenilor, chiar și a donatorilor constanți, care consideră că intrarea în centrele de donare reprezintă un risc de contaminare cu SARS-CoV-2. În acest context a fost lansată campania „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!”, prin care oamenii sunt îndemnați și sprijiniți să doneze în perioada 21 – 23 decembrie, în condiții de siguranță și prin programarea în diferite intervale orare, astfel încât să fie evitată aglomerația și să poată fi respectate normele de distanțare socială. Campania este susținută, printre alții, de către proiectul social Donorium și Asociația HEM, prin programul național „N-avem sânge”, derulat pentru Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Implicarea în această campanie presupune câțiva pași simpli: (1) intrarea pe site-ul www.amsange.ro; (2) descărcarea aplicației Donorium de pe AppGalery, AppStore sau Google Play; (3) introducerea codului #amsange, în momentul instalării; (3) programarea la centrul de transfuzii cel mai apropiat; (4) distribuirea mesajului acestei campanii către alte persoane, prin canalele de social media dorite.

În România, doar una din trei persoane primește transfuzia sanguină de care are nevoie, iar o singură donare poate salva până la trei vieți. La momentul actual, numeroase centre de transfuzii din țară se confruntă cu lipsa sângelui mai acut decât în alți ani. Centrele de transfuzii din Cluj și Iași sunt printre cele mai afectate de actuala criză sanguină, dar scăderea masivă a numărului de donatori pe parcursul anului a afectat cea mai mare parte a României.

Prin intermediul campaniei, doritorii pot dona, prin aplicația Donorium, în centrele de transfuzie din următoarele județe: Arad, Bacău, Baia Mare, București, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș, Timișoara. Pentru mai multe detalii de campanie, puteți accesa site-ul www.amsange.ro sau pagina de Facebook a evenimentului, fb.me/e/8J2XPzlBZ.

Campania este susținută de către proiectul social Donorium și Asociația HEM, prin programul național “N-avem sânge”, HPDI (Human Performance Development International), Picktwo și United Marketing Partner.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.