Campania „Fiecare copil conteaza” de la UNICEF si TVR

0

UNICEF si TVR lanseaza campania Fiecare copil conteaza

UNICEF si TVR anunta debutul campaniei Fiecare copil conteaza, avand ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati psihice sau motorii.

Banii stransi pentru campania UNICEF Fiecare copil conteaza vor sustine serviciile de sprijin pentru familii care au copii cu dizabilitati precum si servicii alternative institutiilor de stat pentru copiii deja institutionalizati – case de tip familial.

Campania UNICEF de strangere de fonduri Fiecare copil conteaza se va desfasura in cadrul emisiunii O data-n viata, de pe TVR1, prezentata de Iuliana Tudor. Incepand cu 10 iunie si pana in data de 24 iunie, in fiecare editie a emisiunii vor fi prezentate cazurile a trei copii aflati in dificultate, cazuri emblematice pentru cei peste 9.000 de copii din Romania aflati in situatii similare.

 

« Fiecare copil are visele lui, iar fiecare dintre noi poate ajuta un copil sa transforme un vis in realitate: sa traiasca alaturi de cei dragi, sa fie iubit, incurajat si protejat, sa se deplaseze singur, sa mearga la scoala, sa aiba prieteni », a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.

Fondurile rezultate din donatiile telespectatorilor vor fi folosite pentru a spijini integrarea in comunitate si asistenta adecvate pentru un trai decent al copiilor cu dizabilitati psihice sau motorii. Prin intermediul campaniei Fiecare copil conteaza, UNICEF isi propune astfel sa Creasca accesul si calitatea serviciilor dedicate pentru aceasta categorie care poate deveni extrem de vulnerabila.

Printre personalitatile care se vor implica participand la emisiunea O data-n viata si sustinand cauza campaniei se numara Printesa Lia, Gina Patrascu si Nicola pentru prima editie din 10 iunie.

Statistici recente arata ca din cei 9.043 de copii cu dizabilitati din Romania, doar 241 sunt incadrati in programe care sa le permita o existenta cat mai apropiata de normalitate in comunitatile in care traiesc sau in case de tip familial. Ceilalti peste 8.802 de copii cu dizabilitati sunt separati de parinti si familie, sunt plasati in institutii publice (servicii de tip rezidential), sunt vulnerabili, neglijati si nu  beneficiaza de un tratament corespunzator nevoilor lor (consiliere psihologica, kinetoterapie, logopedie si psihopedagogie speciala), ceea ce duce la o integrare extrem de dificila in comunitate inainte si dupa varsta de 18 ani.

Prin intermediul campaniei Fiecare copil conteaza UNICEF urmareste sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilitati, astfel incat acestea sa nu fie nevoite Sa se separe de copii pentru a le asigura protectia si sprijinul necesar. De asemenea pentru copiii cu nevoi speciale care  nu au familie si dintre care mii au trait in institutii nepotrivite pentru dezvoltarea lor vor fi sustinute continuarea serviciilor de protectie specializata in casute de tip familial create de organizatii neguvernamentale.

 

Donatiile, in valoare de 2 euro, se pot face in perioda 7 -30 iunie 2011, prin SMS la  879 in retelele Orange, Vodafone si Cosmote sau la numarul 0900 900 760 begin_of_the_skype_highlighting 0900 900 760 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 0900 900 760 end_of_the_skype_highlighting in reteaua Romtelecom. Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Societe Generale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 08)

 

*

UNICEF este recunoscut la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. In Romania, UNICEF a contribuit la dezvoltarea de politici pentru a asigura drepturile copiilor vulnerabili si marginalizati. Organizatia a dezvoltat mai multe programe pilot pentru a spori bunastarea copiilor romani. In Romania, UNICEF colaboreaza cu reprezentanti ai sectorului privat, dar si cu persoane fizice, dezvoltand proiecte pentru copiii cu dizabilitati.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.