Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania de strângere de fonduri a Balului Vienez de la Timișoara, un succes

0

Fundația Balul Vienez de la Timișoara a organizat în seara de 26 noiembrie cea de-a patra ediție a Balului Vienez de la Timișoara, care  s-a desfășurat în acest an sub un nou simbol, floarea de colț. Astfel, evenimentul caritabil a fost precedat de o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunității, „O floare de colț pentru United Way”. Beneficiind de colaborarea unui număr de instituții și companii locale, prin această campanie s-au putut achiziționa broșe la prețul de 10 lei, cost care asigură un prânz cald unui copil defavorizat.

12096181_905692549512062_8481561172784831756_n

Prin aceste două inițiative s-au strâns suma de 45.000 lei pentru organizația internațională.

United Way România care sprijină copii în nevoi sau marginalizați. Fundația Balul Vienez de la Timișoara va dubla această sumă către United Way în decursul anului viitor, astfel ca donația finală va acoperi jumătate din necesarul de hrană și rechizite pentru copiii din centrele United Way din Timișoara pe tot parcursul anului 2016.

Ada Gabor, manager FilialaTimișoara, Fundația United Way Romania, a declarat: „Balul Vienez de la Timișoara și campania „O Floare de Colț pentru United Way” arată că generozitatea este o caracteristică importantă a comunității noastre. Foarte mulți timișoreni au demonstrat că doresc să fie parte a impactului comunitar pe care îl producem astfel încât acesta să fie sustenabil, să își producă efectul asupra tuturor membrilor comunității: toți copiii să meargă la școală și să fie sănătoșii, adulții să aibă un loc de muncă și vârstnicii să se simtă respectați și îngrijiți. Pentru că o comunitate prosperă este o comunitate în care fiecare membru este important. Mulțumim tuturor celor care au ales sa fie alături de noi, mulțumim Fundației Balul Vienez de la Timișoara și le dorim Sărbători fericite și la multe schimbări în bine în anul care vine!”

Av. Ioana Hațegan, Președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara, a declarat „Anul acesta Balul Vienez de la Timișoara a depășit statutul de a fi doar un eveniment caritabil. Prin campania cu floarea de colț a adus proiectul generozității în rândul comunității care a răspuns foarte pozitiv. Sperăm ca ediția a cincea din 2016 să fie o ediție cu un impact și mai mare în comunitatea locală.”

Ca în fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara s-a organizat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, și cu recunoașterea la nivel internațional a Primăriei din Viena. Astfel, printre invitații speciali din mediul diplomatic, politic, și economic, anul acesta s-au numărat noul Ambasador al Austriei la București, dl. Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, dl. Werner Hans Lauk și dl Ernst Woller, Președintele Comisiei de Cultură din Primaria Viena, iar din mediul local, dl Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Mai multe firme locale și organizații au susținut campania de strângere de fonduri „O floare de colț pentru United Way” a Balului Vienez de la Timișoara prin distribuirea de flori de colț. Acestea includ: Flextronics România, Timișoreana, Centrul Cultural German Timișoara, Institutul Francez Timișoara, Accenture, Continental și instituțiile de învățământ Montessori Haus Timișoara și Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.