Campania de peste 100,000 de euro desfasurata cu buget ZERO!

0

Campania de donații prin sms la final
O campanie de peste 100,000 de euro desfăşurată cu buget ZERO

In perioadata de 20 noiembrie-10 decembrie a.c., Autism România a desfăşurat o campanie de donaţii prin sms, „Ignoranţa condamnă persoanele cu autism la izolare „. Campania a avut drept scop strangerea de fonduri necesare pentru infiinţarea primului Centru Multifuncţional dedicat Tinerilor cu Autism din România şi conştientizarea asupra problematicii autismului.

Campania s-a desfăşurat cu buget zero, astfel toţi cei implicaţi  in acest proiect, de la creaţie până la implementare, au facut-o pro bono, au muncit cu mult entuziasm şi dăruire pentru cauza persoanelor cu autism, dezvoltând această campanie din nimic . Valoarea expunerii media a intregii campanii se ridică la aproximativ 100,000 de euro.

Dorim să mulţumim pe aceasta cale celor care au contribuit la derularea campaniei:
Zomm Media, Indoor Media, Elevate, Agerpres, Academia Caţavencu, Metropotam, Şapte Seri ,Lume Buna.ro, Radio Lynx, Trilulilu, Societatea Română de Radiodifuziune, Radio Zu, Iconcert, România Pozitivă,  Grup Transilvae,  Dream Catchers, Kanal D, Frank Advertising, Rusu+Bortun, Digital Genetics, Studio 88, News Outdoor, Steaua Turabo, Trupa Vunk.

De asemenea mulţumim în mod special pentru susţinerea şi promovarea cauzei: Tudor Chirilă, Florin Grozea, Cornel Ilie, Gianina Corondan, Maria Dinulescu, Cristina Hurdubaia, Daciana Sârbu, Camelia Csiki, Chinezu, Manafu, Piticu, Victor Kapra, George Dumitrescu, George Zafiu.

Din partea Autism Romania: Anca Echim, Adrian Ulmeanu, Ana Cotmeana.

În urma campaniei s-au strâns aproximativ 10,000 de euro, dar suma necesară infiinţării centrului este de 60.000 de euro. Aşadar, demersul Autism Romania nu se opreşte aici, ci va continua,  prin donaţie directă in următoarele conturi deschise la BCR sector 4:

RO16 RNCB 0075 0352 1615 0001 pentru donatii in RON
RO59 RNCB 0075 0352 1615 0003 pentru donatii in EURO

1 din 100 de copii are o Tulburare din spectrul autismului. In România sunt  peste 30,000 de copii cu autism, numarul tinerilor si adultilor este mai greu de estimat, mai ales ca potrivit legii dupa 18 ani nu exista autism…
Ajutati-ne sa-i putem ajuta!

Despre autism

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică, tulburarea ‘centrală’ dintr-un întreg spectru de tulburări de dezvoltare, Tulburarile din Spectrul Autismului – TSA  (din care fac parte autismul, sindromul Asperger şi tulburările prevazive de dezvoltare – nespecificate altfel); TSA prezintă o largă varietate de manifestări clinice, presupuse a fi rezultatul unor disfuncţionalităţi de dezvoltare multifactoriale ale sistemului nervos central sau genetice, posibil în combinaţie cu anumiţi factori de mediu.

Autismul este o dizabilitate complexă şi foarte serioasă, ce afectează capacitatea de comunicare şi de relaţionare cu cei din jur, înţelegerea lumii înconjurătoare, la acestea adăugîndu-se interesele limitate, comportamentul repetitiv, adesea şi tulburări de natură senzorială.

Autismul (Tulburările din spectrul autismului) nu este un handicap intelectual, chiar dacă, în multe cazuri -aprox 50% – poate fi insoţit şi de diverse grade de retard, şi nici boală psihică. Este a treia tulburare în rîndul celor mai comune tulburări de dezvoltare, după retardul intelectual şi paralizia cerebrală, deci nu este o tulburarea rară, aşa cum s-a crezut pînă nu demult. TSA afectează între 2 şi 6 / 1000 de persoane (după National Institute of Mental Health – NIMH, USA). După un studiu recent al prestigioasei Universităţi Cambridge, 1 din 58 de copii este afectat de o tulburare din spectrul autismului în Marea Britanie. Iar autismul nu este condiţionat geografic, de rasă, etnie sau clasă socială sau nivel cultural al familiei.
Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decît al celor cu diabet, cancer sau SIDA la un loc.
În România nu există nici o statistică privind numărul de persoane cu autism (copii, tineri, adulţi). Putem estima, după prevalenţa internaţională (NIMH, SUA) că avem peste 30.000 copii afectaţi de tulburări din spectrul autismului. Numărul de adulţi este mai greu de estimat întrucît există probleme serioase la diagnosticarea (subdiagnosticare sau diagnosticare greşită) şi încadrarea în grad de handicap a acestora.

Despre AUTISM ROMANIA

Autism România este o organizatie a parintilor copiilor cu autism ifiintata in 2001 si are ca misiune apărarea drepturilor şi intereselor persoanelor a căror viaţă este marcată de autism, creşterea calităţii vieţii acestora şi promovarea includerii şi participării lor depline la viaţa comunităţii din care fac parte. Prin toate actiunile si intiativele noastre facem ca vocea persoanelor cu autism din tara sa fie auzita, iar serviciile noastre sa vina in intimpinarea nevoilor lor.

Pentru multe informatii despre asociatie va rugam sa consultati pagina noastra web (www.autismromania.ro) sau sa sunati la 0761,104,432

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.