Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania de donații prin SMS își direcționează fondurile către produse de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități motorii

0

București, 4 mai 2020 – Fundația Motivation România direcționează, începând cu luna mai, fondurile strânse prin campania de donații prin SMS pentru oferirea de pachete cu produse destinate îngrijirii persoanelor cu dizabilități motorii izolate de pandemie.

Prin trimiterea unui SMS în valoare de 2 euro/lună cu textul ACTIV la numărul scurt 8844, oricine poate contribui la păstrarea unei stări optime de sănătate a persoanelor cu dizabilități locomotorii din România, pe perioada pandemiei de coronavirus.

Fundația Motivation România își propune ca prin direcționarea donațiilor din campanie, în perioada mai – octombrie 2020, să asigure un număr cât mai mare de pachete de bază cu produse de îngrijire pentru copiii și adulții cu dizabilități motorii, la nivel național.

În contextul pandemiei de coronavirus, multe persoane cu dizabilități se află în izolare și, de cele mai multe ori, întâmpină dificultăți legate de aprovizionarea cu produse de protecție a sănătății și de îngrijire specifice dizabilității. Pentru a acoperi această nevoie, Motivation oferă sprijin timp de 6 luni prin furnizarea unor pachete de bază ce conțin produse din categoriile menționate anterior. Ne dorim să oferim în continuare servicii și produse de care persoanele cu dizabilități au nevoie constant, pentru a-și păstra sănătatea în condiții cât mai bune,” a declarat Cristian Ispas, director general al Fundației Motivation România.

Beneficiarii pachetelor cu produse de îngrijire vor fi selectați cu ajutorul celor 15 echipe Motivation din țară. Pe lângă pachetul de bază asigurat cu ajutorul donatorilor prin SMS, Motivation oferă în continuare servicii de consiliere și sprijin la distanță, prin mai multe inițiative:

  • MotiActiv – o aplicație disponibilă gratuit în Google Play, urmând link-ul http://bit.ly/MotiActiv, prin care persoanele utilizatoare de scaune rulante primesc sfaturi pentru o viață activă, inclusiv recomandări de adaptare la perioada actuală;

  • Mentorat – un serviciu prin care Motivation oferă consiliere și sprijin individual la distanță utilizatorilor de scaune rulante, cu sprijinul unor mentori voluntari, ei înșiși utilizatori de scaune rulante;

Numărul scurt 8844 a fost obținut și activat în luna septembrie 2019 pe pagina web donatie.ro, proiect al Asociației pentru Relații Comunitare. Numărul scurt este valabil în rețelele de telefonie mobilă Orange România, Digi Mobil, Telekom România, Vodafone România

Mesajul campaniei de donare prin SMS „Suntem împreună în această poveste. Nu lăsa pe nimeni în urmă” a fost adaptat pentru perioada pandemiei, cu ajutorul unui grup de voluntari specialiști care au conturat campania inițială în cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauză bună” al Fundației Comunitare București.

***

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.