Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania 2% x AMBASADA

1

 Ideea de AMBADASA a pornit de la gândul de a aduce împreună organizații, asociații, artiști, într-un cuvânt oameni faini care aleg să acționeze, din mediul creativ și social, de a le oferi spațiile în mod gratuit, ajutându-i astfel să își transforme planurile în evenimente cu impact în societate. Aceste ONG-uri ne-au trecut pragul și le-am aflat poveștile, ideile și totodată nevoile. Așa că am continuat demersul început de PLAI (Campania ‘Redirecționează și tu 2% pentru o cauză în care crezi’) lansând o campanie de informare a comunității AMBASADA cu privire la ONG-urile active și la proiectele minunate pe care aceste organizații le dezvoltă de la un an la altul în orașul nostru și nu numai.

Știm din propriile experiențe, ca centru cultural independent, că eforturile de a găsi sponsorizări și de a ne facem cunoscute proiectele sunt mari, și mai știm că unui ONG îi e poate și mai greu să răzbată atunci când vine vorba de partea finaciară a unui proiect.  Rutina zilnică și fuga continuă de zi cu zi a fiecăruia dintre noi ne face să omitem anumite acțiuni prin care putem, cu un efort minim, să aducem o mână de ajutor celor care se ocupă de proiecte cu impact pentru societate. Redistribuirea celor 2 % din impozitul pe venit este unul dintre aceste evenimente pe care le putem rata dacă nu ne îndreptăm atenția în mod deosebit către acest demers.

Tocmai de aceea am lansat invitația tuturor organizațiilor de a ne trimite  formularul 230 completat cu datele ONG-ului/proiectului lor, astfel încât cei ce ne trec pragul zi de zi să poată să aleagă să completeze unul dintre formulare pentru proiectul pe care ar vrea să îl ajute, pornind astfel o campanie de conștientizare și informare.  Fie că se află în AMBASADA pentru un eveniment, workshop, conferință, fie că lucreză de aici sau au venit pentru o cafea și o gustare, cu toții sunt invitați să arunce o privire peste colțul nostru destinat campaniei și să se decidă care e proiectul pe care doresc să îl susțină.

Până în data de 25 mai ne putem hotărî în ce direcție dorim ca cei 2% din impozitul pe venit să fie îndreptați. Ne-am bucura foarte tare ca toate aceste gesturi mici să se multiplice și împreună, ca societate civilă, sa generăm schimbări și impactul necesar pentru o comunitate sănătoasă!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

 1. avatar

  Buna ziua,
  Felicitări pentru inițiativa Ambasada.
  Unde trimitem formularul 230 cu datele noastre?
  Vă mulțumim,
  Asociația Trust Orfelinat Ungureni

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.