Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” continua cu interviul Asociatiei Omnimind, cu Carmen Demi

0

Campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” continua cu interviul Asociatiei Omnimind, cu Carmen Demi, presedinte si membru fondator.

REPER21, ANPCDEFP si CRIES stimuleaza societatea civila la un dialog despre dezvoltarea durabila! Campania consta in 35 de interviuri video cu reprezentanti ai ONG-urilor, care vorbesc despre cum contribuie propriile lor activitati la dezvoltarea durabila. Societal invita toate organizatiile non-profit sa difuzeze principiile de echitate sociala, echilibrul mediului si eficacitate economica. Aflati cum se pot implica ONG-urile pe pagina campaniei Societal.

Asociatia pentru Dezvoltarea Potentialului Uman – Omnimind sustine si ghideaza persoanele si grupurile de persoane, pentru identificarea resurselor si potentialului lor maxim, in scopul atingerii echilibrului  work/life, pentru o societate durabila, orientata pe nevoile de dezvoltare ale individului uman. Deasemenea, prin actiuni, proiecte si programe sociale, membrii asociatiei isi propun sa contribuie activ, prin mijloace si actiuni specifice si adecvate, la promovarea drepturilor femeilor si la constientizarea acestora in legatura cu drepturile si responsabilitatile ce la revin ca participante la activitatile economice, socio-politice si culturale din Romania, atat in ceea ce priveste educatia, calitatea vietii cat si sansele egale in societate.

Carmen Demi elaboreaza in cadrul interviului Societal contributia Asociatiei OMNIMIND la dezvoltarea durabila

 

“Chiar insasi in misiunea pe care ne-am asumat-o constient si in mod responsabil la infiintarea Asociatiei ne-am propus dupa o mica dezbatere pe care am avut-o intre membrii fondatori, dezbatere in care fiecare a definit ce inseamna pentru el dezvoltarea durabila dincolo de definitia pe care o gasim in documentele de specialitate si in documentele Comisiei Europene. Ne-am pus intrebarea cum aplicam noi concret ce scrie acolo si ce intelegem noi prin asta si cum putem sa aducem o contributie concreta persoanelor cu care intram in contact. Si ne-am propus ca in toate campaniile pe care le derulam, indiferent ca sunt educative sau de dezvoltare personala sau de informare sau suport social sa punem intrebarea tuturor participantilor: “Acum, in urma participarii tale la acest program, ce noi posibilitati ti se deschid pentru viitor si in ce masura esti tu mai responsabil pentru propria ta viata?” si ne-am axat in mod special pe asumarea responsabilitatii fiecarui individ pentru el insusi.”

www.omnimind.ro

Urmariti campania pe www.societal.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.