Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Camerata Regală organizează în premieră în România un masterclass de orchestră dedicat tinerilor muzicieni

0

Camerata Regală și Micii Muzicieni

Camerata Regală organizează în premieră în România un masterclass de orchestră dedicat tinerilor muzicieni – liceeni  și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani ce studiază diverse instrumente muzicale.

„Camerata Regală și micii muzicieni” este un proiect care provoacă pentru prima dată în România un grup de tineri față-n față cu un grup de muzicieni profesioniști – membrii orchestrei Camerata Regală, într-un masterclass de orchestră unic în România.

Artiștii în formare vor avea ocazia să exerseze alături de cei deja consacrați la nivel național și international, perfecționându-și astfel tehnicile și cunoștințele la instrumentul pe care îl studiază. În cadrul proiectului se vor alătura într-un masterclass inedit 30 de tineri artiști și 30 de muzicieni profesioniști, care vor lucra împreună vreme de o săptămână.

Concertul de gală, care  încununează cursul, va avea loc în data de 19 august, ora 19:00, la  Ateneul Român, una dintre cele mai importante scene internaționale de concert.

Proiectul este co-finanțat de AFCN și se desfășoară cu sprijinul partenerilor principali Volvo România și Fundația Spandugino, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu din București și cu Fundația Principesa Margareta a României.

Toate aceste parteneriate strategice au ca scop pe viitor oferirea de burse de specializare a elevilor de liceu și a tinerilor de până la 20 de ani,  precum și posibilitatea de  reluare a acestui tip de curs de măiestrie în țară.

Recomandat de:  RFI România

Parteneri principali: Volvo România și Fundația Spandugino

Parteneri:  Fundația  Principesa Margareta a României, Filarmonica George Enescu – București

Parteneri media:   Poșta Română, Qwellman, Elite Art Culb UNESCO, IQool.ro, societatesicultura.ro, The Art of Living, Radio Clasic.ro, Life.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.