Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Camera Deputaţilor şi UNICEF România organizează o Gală în beneficiul copiilor vulnerabili

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, pe data de 20 noiembrie 2013, UNICEF România și Camera Deputaților organizează la Palatul Parlamentului o Gală de Informare și Strângere de Fonduri în vederea protejării copiilor  împotriva violenței, abuzului și a neglijării.

Evenimentul se va bucura de prezența Premierului României, Victor Ponta, a Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a Reprezentantului UNICEF în România, Sandie Blanchet, precum și a altor reprezentanţi ai Guvernului și Parlamentului României, ai mediului diplomatic și de afaceri, personalități publice, artiști, jurnalişti, precum şi persoane fizice care doresc să susțină proiectele UNICEF în beneficiul copiilor vulnerabili. Gala va fi prezentată de Andreea Marin, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România.

În fiecare zi aflăm că un copil a fost bătut, abuzat sau chiar ucis. Sunt însă mulți alți copii neglijați despre care nu se știe nimic. Recensământul social a 120.000 de gospodării realizat de UNICEF arată că cel puțin un copil din zece este victima unei forme de violență. Se estimează însă că la fiecare caz raportat există alte 100 neștiute. Violența împotriva copiilor este inacceptabilă! Ea afectează copiii pe termen lung și în mod ireversibil.

UNICEF lucrează împreună cu autorități centrale și locale, ONG-uri și alți parteneri pentru a dezvolta și implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violența, pentru a îmbunătăți cadrul legal și pentru a influența normele sociale. UNICEF militează pentru ca fiecare comunitate din România să aibă un asistent social, un asistent medical și o școală prietenoasă care să identifice cât mai repede cazurile de violență împotriva copiilor și să ofere sprijin.

Gală de Informare și Strângere de Fonduri organizată de UNICEF România și Camera Deputaților este parte a campaniei “Să punem capăt violenței împotriva copiilor”, derulată în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014.

În cadrul evenimentului, invitații se vor bucura de un recital extraordinar oferit de binecunoscuta mezzo soprană Ruxandra Donose și de Sergiu Tuhuțiu, un pianist renumit la nivel internațional.

Proiectul UNICEF Crează o păpușă, ajută un copil a captat atenția MOLECULE F care a lansat un apel către renumiți designeri români. Astfel, invitații la Gală vor putea participa la Licitaţia de Păpuşi: Pierrot – Raluca Mihălceanu, Nora – Adelina Ivan, Makwa – Ikwa – Andreea Tudor Gebescu,  Kate și Jim – Anca Manuela Fetcu, Ioana – Rhea Costa, Olga – Agnes Keszeg.

Nora_By Adelina Ivan

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.