Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calculatoare donate pentru 800 de copii si elevi din intreaga tara

1

UniCredit Tiriac Bank si Asociatia Ateliere Fara Frontiere au donat calculatoare pentru 800 de copii si elevi din intreaga tara

UniCredit Tiriac Bank a organizat, in parteneriat cu Asociatia Ateliere Fara Frontiere, prima editie a UniCredIT. Prin intermediul acestui proiect banca a donat 100 de calculatoare reconditionate catre 18 proiecte dezvoltate de asociatii si comunitati din intreaga tara. Cei peste 800 de beneficiari, in majoritate elevi, provin din medii in care nu au acces la calculator si internet.

Echipamentele informatice au fost reconditionate de catre asociatia Ateliere Fara Frontiere, care a instalat pe calculatoare si soft-uri cu licente comunitare de la Microsoft.

UniCredIT este un nou proiect prin care ne implicam in viata comunitatilor in care ne desfasuram activitatea”, spune Anca Nuta, Identity & Communication Director, UniCredit Ţiriac Bank. “Este un program cu atat mai special, cu cat la el au participat si colegii nostri din banca, identificand proiectele care ajuta copiii si elevii din intreaga tara sa aiba acces la informatie prin intermediul calculatorului.”

“Pentru noi, proiectul UniCredIT a concretizat una din cele 3 misiuni ale organizatiei noastre: lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila”, spune Raluca Gheorlan Director Executiv Ateliere Fara Frontiere. “Potrivit  studiului Eurostat publicat in septembrie 2009,  in Romania, in anul 2007, 43% din familii nu isi permiteau sa cumpere un calculator iar peste 72% din calculatoare se regaseau in companii si institutii. Am gasit in  UniCredit Tiriac Bank un  partener extrem de responsabil social care a ales sa sprijine mediile defavorizate din tara, oferindu-le echipamente informatice.
Consideram ca acest proiect este o etapa importanta in misiunea noastra de a diminua decalajul in ceea ce priveste dotarea cu echipament informatic resimtita in intreaga tara .”

Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil „one-stop-shop” de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 515.000 clienţi activi prin intermediul a 241 de sucursale. În România, grupul oferă o gama largă de produse specializate şi servicii şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) şi UniCredit Business Partner.

Despre Ateliere Fără Frontiere
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii. In atelier se desfasoara o activitate de recondiţionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale conferă sens muncii salariaţilor în inserţiune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.