Calatorie educativa in lumea satului @ LumeBuna, primele intalniri cu program educational

0

Proiectul Calatorie educativa in lumea satului a demarat de la 1 septembrie si isi va desfasura primele intalniri educationale alaturi de copii, vineri si sambata, 23 si 24 septembrie 2011.

Proiectul Calatorie educativa in lumea satului apartine Asociatiei Lume Buna si este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Larisa Popescu este initiatorul si coordonatorul proiectului si are alaturi de ea 13 voluntari ce se implica activ in implementarea proiectului. Beneficiarii proiectului sunt 60 de copii cu varste intre 6 si 11 ani: 30 copii provenind din mediul rural – de la scoala din comuna Varasti si 30 de copii din mediul urban –de la scoala 98 din sector 4, Bucuresti.

Vineri, 23 septembrie, are loc un program educativ adresat copiilor din mediul rural. Intalnirea va fi in satul Varasti, unde voluntarii inscrisi in proiect vor desfasura un program de educatie non-formala (animatie socio-educativa).

Copiii din mediul urban vor avea parte de o excursie in satul Varasti, sambata, 24 septembrie. Astfel, 15 copii de la Scoala nr. 98 din Bucuresti se vor bucura de o serie de activitati de educatie prin joc in lumea satului.  Programul educativ este orientat catre incurajarea  creativitatii si a spiritului de echipa oferind copiilor noi forme de invatare prin joc.

In cadrul programului vor fi incluse si elemente de educatie prin care copiii sa afle despre traditii si obiceiuri din satul Varasti.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot –  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează