Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calatorie catre gala “Oamenii cresc satul”

0

Proiectul asociatiei “Lume Buna”- “Calatorie educativa in lumea satului” a fost prezent, in urma nominalizarii, la prima editie a Galei initiativelor locale “Oamenii cresc satul”, un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului și potențialului său.

articol scris de Alexandra Zegrean – voluntar in echipa de proiect
download
Incepand cu ora 18:00, la Hanul lui Manuc au poposit organizatii, asociatii, grupuri, grupari – intr-un cuvant oameni. Oameni frumosi care isi daruiesc din timpul lor pentru a schimba cursul povestii si a ghida initiativele pe drumul cel bun. Ne-am bucurat nespus de invitatia si nominalizarea organizatorilor, mai ales pentru ca aveam sentimentul ca facem parte dintr-un intreg. Fiecare persoana astepta ocazia de a-si prezenta proiectul in cele mai vii culori. Nu trebuia decat sa pui cateva intrebari si realizai instant cat de multe lucruri in comun ieseau la iveala. Pe langa interactiunea dintre oameni, era o interactiune intre proiecte, idei, o explozie de energie molipsitoare.
Oamenii sunt, până la urmă, cea mai importantă resursă pe care o putem găsi – în organizații sau în comunități. Pornind de la oameni, ceea ce se poate realiza este dincolo de închipuirea noastră, dacă ne gândim la câte poate face motivația personală, colaborarea, solidaritatea, determinarea, dorința de mai bine, încrederea că “ba se poate, noi putem”. Astfel de oameni celebrăm în această seară, a declarat, în deschiderea evenimentului, Ruxandra Sasu, director executiv al Fundației PACT și reprezentant RuralNet.
Ruxandra Sasu a subliniat foarte bine importanta oamenilor si a impactului pe care il pot avea impreuna. Dupa cum spune si numele sectiunii la care am fost nominalizati, « Sustinem oamenii sa-si creasca satul », echipa « Calatorie educativa in lumea satului » a simtit aceasta sustinere din partea oamenilor cu care a intrat in contact si datorita carora a reusit sa creasca atat ca echipa cat si sa dezvolte creativitatea copiilor din mai multe sate si localitati. În cadrul proiectului am desfășurat activități din sfera educației nonformale pentru copiii din mediul rural și traininguri pentru cadre didactice – ambasadori ai proiectului la nivel local.
Echipa « Calatorie educativa in lumea satului » multumeste organizatorilor pentru aceasta initiativa si pentru nominalizarea proiectului nostru la prima editie a galei « Oamenii cresc satul ». A fost doar inceputul la care ne-am simtit norocosi ca am putut lua parte si ne dorim sa ne revedem la urmatoarea editie, cu si mai multe proiecte organizate de oameni frumosi!

articol scris de Alexandra Zegrean – voluntar in echipa de proiect

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.