Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cadouri de Crăciun în cutii de pantofi pentru 8.000 de copii nevoiaşi

0

Campania umanitară „Zâmbetul din cutie” 2016:

Cadouri de Crăciun în cutii de pantofi pentru 8.000 de copii nevoiaşi 

Asociația Șansa Ta, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Romaero şi Kaufland România, alături de 70 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi Ilfov, organizează campania naţională de Crăciun “Zâmbetul din cutie”. Anul acesta, în cadrul celei de-a V-a ediţii, 8.000 de copii din cele mai sărace 17 judeţe ale ţării, ce locuiesc în comunităţi defavorizate sau în orfelinate, vor primi daruri în preajma Crăciunului.

 afis-zambetul-din-cutie-2016

Până pe 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din capitală şi din împrejurimi vor pregăti, alături de părinţi şi profesori, daruri împachetate în cutii de pantofi. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii săraci din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Asociaţia Şansa Ta a selectat în tot timpul anului copii şi familii nevoiaşe din toată ţara, care se vor bucura acum de aceste cadouri făcute din suflet.

Campania umanitară “Zâmbetul din cutie” a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes ca număr al darurilor donate pentru copiii săraci. Asociaţia Şansa Ta a reuşit de atunci, cu ajutorul copiilor din Bucureşti şi Ilfov, să strângă peste 17.000 de cutii de cadouri.

“În urmă cu 5 ani, am dezvoltat prima ediţie a acestei campanii umanitare, ce avea să ia o mare amploare de-a lungul timpului. Iniţial, am invitat copiii din şcolile şi grădiniţele bucureştene să facă un cadou cât de mic celor nevoiaşi, pentru a-i învăţa ce înseamnă compasiunea şi bucuria de dărui. Cum fiecare dintre noi are acasă cutii goale de pantofi, am decis ca aceste cadouri să fie aduse în astfel de cutii, pentru a reduce costurile dedicate împachetării,”, îşi aminteşte Gabriel Ciobotaru, Preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

Punctul culminant al campaniei „Zâmbetul din cutie” este concertul caritabil de luni, 28 noiembrie, găzduit de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. În sală vor fi prezenţi copiii din mai multe centre de plasament din  Bucureşti şi copiii din familii modeste din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi din capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este o cutie de pantofi, cu un dar pentru un copil sărac.

Începând cu ora 17:00, în studioul „Horia Bernea”, evenimentul prezentat de Anca Ţurcaşiu va aduce pe scenă artişti printre care Mircea Vintilă, membrii trupei The dAdA, Cristi Predună, corul de copii „Flori şi stele”, trupa Pam Pam, alături de cei mai talentaţi copii din şcolile partenere şi din centrele de plasament. Anca Ţurcaşiu, o mare doamnă a muzicii româneşti, a acceptat să sprijine benevol acest concert caritabil şi să fie gazda evenimentului. Mircea Vintilă, unul dintre marii maeştri ai folk-ului, a fost implicat în această campanie şi în anii precedenţi, iar acum vine din nou să bucure copiii prezenţi. Trupa The dAdA, înfiinţată în 2010, a ajuns în finala Eurovision în anul 2014 şi a avut colaborări cu artişti precum Marius Moga, Smiley sau Alexandra Ungureanu. Trupa a fost de acord să susţină campania şi să cânte din suflet pentru copiii orfani.

Printre instituţiile şcolare incluse în campania “Zâmbetul din cutie” se numără Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Şcoala Nr. 17 „Pia Brătianu”, Colegiul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul Naţional “Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Olga Gudynn International School, The Lauder-Reut Educational Complex, Colegiul de Arte “Dinu Lipatti”, Şcoala Nr. 11 ,,Ion Heliade”,  Şcoala „Federico Garcia Lorca”, Şcolile nr. 31, 45, 49, 64, 75, 80, 81, 84, 85, 87, 114, 113, 115, 149, 280, 307, Şcoala Nr. 58 „Petre Ghelmez”, Şcoala Gimnazială Nr. 88 ,,Shanghai”, Şcoala “Nicolae Grigorescu”, Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”, Mark Twain International School, Şcoala ADA, Şcoala Bolintin Deal, Şcoala Primară Teddy Bear, Şcoala Primară Kids Palace, Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala „Mihai Ionescu”, Şcoala ,,Mircea Eliade”, Liceul „Jean Monnet”, Şcoala Nr. 11 din Constanţa, Şcoala Little London Pipera, Şcoala Planeta Copiilor, Şcoala Cronos, Şcoala Nr. 3 „Nicolae Titulescu”, Şcoala Finlandeză, Şcoala “Ion Creangă”, Colegiul Naţional ,,Ion Neculce”, Grădiniţa Nr. 133, Grădiniţa Prikindel.

 

Sponsorii şi partenerii campaniei sunt: ISMB, Romaero, Kaufland România, Cazino Events & Production, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa, Rinf, Pizza Hut, VM STUDIO – Servicii VIDEO & FOTO, Foto Fun Club, Sano Vita, La Cantine de Nicolai, Federaţia Română de Sport Corporatist, Tymbark, IT Galaxy, Autonom, Carbon Expert şi angajaţii Senatului României. Partenerii media care susţin proiectul sunt Magic FM şi Eva.ro.
În paralel, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti, în zona Gării de Nord), „Rechizite pentru viitorul tău”, „Voluntar pentru sănătate” sau „Să construim speranţe împreună”. Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde şi-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copiii orfani sau lipsiţi de posibilităţi. Mai multe detalii despre activitatea Asociaţiei Şansa Ta sunt prezentate în acest material video: https://www.youtube.com/watch?v=Tln07a0aReE

Cei care doresc să se alăture campaniei „Zâmbetul din cutie” şi să trimită un cadou pentru copiii nevoiaşi, pot contacta Asociaţia Şansa Ta: 0744 910 487 / asociatia_sansata@yahoo.com

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Beneficiar: “ Asociația Șansa Ta”

Conturi bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.