Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

C&A Foundation și Fundația Inovatii Sociale Regina Maria – parteneri pentru al doilea an: 230 de femei fără venituri au primit spijin nesperat

0

Fundația Inovații Sociale Regina Maria și C&A Foundation au continuat și anul acesta parteneriatul prin care acordă o șansă reală la o viață mai bună și reintegrare în societate a femeilor din categoria cea mai defavorizată: fără venituri și asigurări medicale.

După succesul de anul trecut al proiectului “Medical and pshycholological support for 100 women 2017” parte a campaniei Inspiring Women 2017 în cadrul căruia viețile a 134 de femei fără venituri au fost schimbate semnificativ, anul acesta un nou proiect ce se va derula până în luna martie 2019 a prins contur sub numele “Medical and social support for women with no income”.

Cristiana Mateoiu, directorul Fundației Inovații Sociale Regina Maria : ”Prin oferirea de servicii medicale si psihologice de care au nevoie, 230 femei fără venituri și asigurari medicale au șansa să li se îmbunătățească viața, au ocazia să își poată câștiga independenta financiara. Recuperandu-si sanatatea, integrarea lor sociala devine mult mai facila.”

Prin program vor fi acordate 450 de consultatii si tratamente stomatologice, 50 de consultații oftalmologice și perechi de ochelari iar 80 de femei diagnosticate cu diferite forme de cancer vor putea face față provocarilor cu care se confrunta cu sprijinul unor terapiei psihologice de grup pe o durata de 6 luni.

Leslie Johnston, Executive Director C&A Foundation:”Cu toții trebuie să găsim soluții. Trebuie să ne asigurăm că găsim soluții care să funcționeze pe termen lung, nu doar de fațadă. Procesele noastre de acordare a granturilor pot ajuta pe partenerii noștri să dezvolte poriecte care să fie finanțate în totalitate. Vrem ca inițiativele acestea să aducă sustenabilitate și schimbări profunde și pe termen lung pentru beneficiarii acestor proiecte”.

###

Fundația Inovatii Sociale Regina Maria a fost înființată în iunie 2010 de Dr. Wargha Enayati, antreprenor local și unul dintre pionierii pieței private din România, împreună cu soția sa, Mitra.

Fundația Regina Maria dorește să creeze o lume mai bună, în care dragostea pentru semenii noștri este întrupată, prin exemplul personal, prin îngrijire și acțiune, de la toți cei care pot la cei care au nevoie de ea. Misiunea Fundației este de a acționa ca un catalizator pentru progresul potențialului uman, prin implicarea societății civile, a organizațiilor și a instituțiilor în promovarea creșterii calității vieții și a condițiilor de viață pentru toate părțile dezavantajate ale populației, majoritatea acestora femeilor, prin proiecte și proiecte sustenabile în domeniul SĂNĂTĂȚII ȘI EDUCAȚIEI, păstrând în același timp echilibrul între material și spiritual

Fundația C & A este o fundație corporate, infiintata cu scopul de a transforma industria modei. Facem acest lucru oferind suport financiar, expertiză și rețele pentru a permite brandurilor, ONG-urilor și altor factori de decizie să facă industria modei să funcționeze mai bine pentru fiecare persoană pe care o atinge.
Activitatea noastră se concentrează pe patru domenii pe care credem că le va avea cel mai mare impact asupra oamenilor: accelerarea bumbacului organic și a altor materiale durabile, îmbunătățirea condițiilor de muncă, eradicarea muncii forțate și a copilului și consolidarea comunităților. Considerăm că avansarea drepturilor femeilor este fundamentală pentru transformarea industriei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.