Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bursele Superscrieri/Avon de 3000 de euro – ultima săptămână de înscrieri

0

Până pe 9 mai, orice autor din România – indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiționale ori exclusiv în mediul digital – este invitat să aplice la programul Bursele Superscrieri/Avon.

În această fază, autorii se pot înscrie cu o propunere de proiect jurnalistic pe tema “violența domestică” și pot câștiga una din cele 3 burse a câte 1000 de euro pentru realizarea proiectului.

Facebook Timeline Cover Template

Înscrierea se face online, individual sau în echipă (autor+fotoreporter/artist vizual), prin completarea formularului de aplicație pe site-ul www.ffff.ro/burselesuperscrieri.

Din juriul care va selecta bursierii fac parte: Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruță, Paul Radu, Raluca Kisescu, Simona Tache,Vlad Mixich și Vlad Petreanu. Întreg programul se va desfășura sub îndrumarea Monei Dîrțu, care va susține și partea de mentorat dedicată bursierilor în perioada realizării materialelor.

Bursele Superscrieri/Avon este un program lansat de Fundația Friends For Friends și Avon România, a cărui menire este să sprijine financiar și profesional autorii români de creative non-fiction care pot să gândească, să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenței domestice din România

“Cred că asocierea unui brand puternic cu un produs premium jurnalistic reprezintă un schimb onest de beneficii. Într-o presă muribundă din multiple cauze, gestul unei companii de a susține un proiect de burse/un proiect jurnalistic poate reprezenta o gură de aer. Documentarea presupune de cele mai multe ori cheltuieli pe care din păcate, cele mai multe redacții nu le mai aprobă, ceea ce înseamnă evident și subiecte mai puține sau mai greu de abordat. Efortul e cu atât mai salutar cu cât programul de burse vizează un subiect tabu, precum acesta al violenței domestice, cea căreia îi cad victime numeroase femei, copii, bătrâni.”, declară Dan Duca, unul dintre jurați.

Programul Bursele Superscrieri/Avon se desfășoară sub umbrela Premiilor Superscrieri – o competiție care premiază, din 2011, jurnalismul narativ și scriitura creativă. 2014 e primul an în care Superscrieri are și un program de burse, de finanțare de conținut.

“E un program din ce în ce mai complex, adunat sub acest nume, Superscrieri. Încercăm prin acest program, care a debutat ca o competiție anuală (anul ăsta la a 4-a ediție), să încurajăm – și chiar să creștem – numărul celor ce scriu pertinent, cu mijloacele unei scriituri originale. Eu cred că acest tip de scriitură, numită și „creative writing”, „narrative journalism” sau, pur și simplu,  „storytelling”, aduce în peisajul relatării realității către publicul larg nu doar o emoție, datorită mijloacelor literare pe care le folosește, ci și, mai ales, o etică mai înaltă a scrisului. Și aici apare miza inițială a Superscrierilor. Pentru că acest firav (încă) Pulitzer românesc are misiunea declarată de a încuraja și crește autori care, prin forța scriiturii lor, aduc în fața publicului relatări mai robuste, mai documentate, mai puțin frivole, care în final să poată genera schimbarea unei societăți tot mai ușor de antagonizat și de manipulat.”, declară Sorin Trâncă, Președintele FFFF.

key visual burse 600x400

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorați: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre susținătorii programului Bursele Superscrieri/Avon se numără: HotNews, Sapte Seri, Cațavencii, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Dilema Veche, Blitz TV, Decât o Revistă, Marie Claire, România Pozitivă.

#Despre Fundatia Friends For Friends si Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de aproape 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de peste 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini. 

 Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

logo burse superscrieri

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.