Bursele speciale Roberto Rocca – 40 de viitori ingineri premiați de TenarisSilcotub

0

Roberto RoccaEducation Program:  burse pentru 40 de studenți ai universităților tehnice

  • 40 de studenți care studiază ingineria la cele mai mari facultăți din profil din țară beneficiază de burse Roberto Rocca Education Program, prin care TenarisSilcotub susține performanța în învățământul superior cu profil tehnic.
  • Înscrierile pentru o nouă ediție încep în această lună, la universitățile partenere în programul Roberto Rocca Education Program.

Generația 2017-2018 de bursieri Roberto Rocca Education Program (RREP), o inițiativă prin care compania TenarisSilcotub susține an de anperformanța în învățământul superior cu profil tehnic, s-a reunit, ieri, la Cluj, într-un eveniment special.

40 de studenți ai universităților tehnice din Cluj-Napoca, Iași, București și Ploiești au fost selectați de Departamentul Resurse Umane TenarisSilcotub din peste 400 de aplicații, pe baza rezultatelor de la facultate și a unui interviu care evaluează potențialul lor de leadership, pasiunea pentru inginerie și capacitatea de inovare.

Începând din octombrie 2017, ei fac parte dintr-un program cu durata de un an, timp în care primesc o bursă în valoare totală de 9.600 de lei și au șansa de a cunoaște exigențele unei companii industriale de top, prin interacțiune cu  specialiștiicompaniei. Studenții își păstrează libertatea deplină în propriile opțiuni privitoare la carieră sau continuarea studiilor la nivel post-universitar, fără nicio obligație față de companie.

Tinerii bursieri au fost invitați să petreacă o zi în Salina Turda, pentru un eveniment de recunoaștere. Ei au primit felicitările managementului TenarisSilcotub, în prezența reprezentanților universităților ale căror cursuri le urmează, și au fost invitați să ia parte la o activitate experienţială, dedicată dezvoltării comunicării, spiritului de echipă, a abilităților de planificare strategică și negociere.

„Programul RREP ne ajută să aducem mai aproape două lumi. Universitățile, prin studenții bursieri, au acces la lumea industrială și toată expertiza noastră, iar noi putem să-i cunoaștem pe cei care vor fi baza industriei de mâine, viitori ingineri ce și-au demonstrat deja pasiunea și dedicația pentru acest domeniu”a declarat Mihaela Popescu, CEO TenarisSilcotub. „O mare parte din echipa noastră de management a pornit chiar din această fază, de studenți aspiranți spre o carieră de succes și, cu sprijinul companiei, au putut ajunge acolo unde și-au dorit”.

Din cei 40 de studenți, 22 studiază la Universitatea Tehnică din Cluj‑Napoca (UTCN), 8 la Universitatea Politehnică București și câte 5 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Doidintre ei au beneficiat de această formă de susținere și în anul universitar precedent, ceilalți fiind bursieri pentru prima dată.

„Bursa Roberto Rocca mi-a permis să mă concentrez pe studiu, fără să fiu nevoit să mă angajez în același timp. Le-am recomandat și colegilor mei să aplice, trei dintre ei au făcut acest lucru și sunt foarte încântați de program, fiindcă este o experiență bine venită alături de oameni cu o mentalitate deschisă, din echipa Tenaris”, a spus Alexandru Iorgu, student în anul IV la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor a Universității Politehnice București.

Programul de burse Roberto Rocca va continua și în acest an: înscrierile pentru cele 40 de burse aferente anului universitar 2018-2019 vor începe în această lună, la universitățile partenere din acest program.

Roberto Rocca Education Program este o inițiativă prin care compania Tenaris sprijină învățământul tehnic în 17 țări din întreaga lume: în România, programul de burse este finanțat de TenarisSilcotub și are loc anual începând din 2006, fiind în prezent la ediția cu numărul 12. Până astăzi, compania a oferit în total 470 de burse pentru tinerii cu rezultate remarcabile în studiul ingineriei.

TenarisSilcotub investește constant în programe care susțin educația la toate nivelurile, începând din clasa I și până la doctorat. Astfel, 115 elevi din ciclul primar din Zalău, unde se află fabrica de țevi TenarisSilcotub, beneficiază anul acesta de programul „Școala după școală”. Toți elevii de gimnaziu din Zalău sunt consiliați cu privire la orientarea școlară și profesională prin programul Motivați pentru carieră. Liceenii din Zalău, Călărași și Câmpina iau parte an de an la programe de educație non-formală menite să le dezvolte încrederea în sine și abilitățile de leadershipși primesc anual Burse de Merit.Aceste inițiative sunt completate, la nivel de studii universitare și doctorat, de bursele Roberto Rocca.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub este lider în furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energetică mondială, precum și pentru alte aplicații industriale. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește constant în educație, sănătate, cultură și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mari mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 5 miliarde USD în 2017. Cu o echipă de 19.000 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.

www.tenaris.com

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.