Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse pentru VIAȚA prin Endava

0

Compania Endava a sprijinit 10 copii din medii vulnerabile să meargă în Programul de educație prin aventură VIAȚA de la Straja, în perioada 2-7 august, prin programul Burse pentru VIAȚA, lansat de Fundația Noi Orizonturi în primăvara acestui an. Copiii cu vârste între 10 și 13 ani selectați de FNO, fac parte din clubul IMPACT Cireșarii, de la Școala Specială Gimnazială CRDEII, înființat în 2009 cu scopul dezvoltării personale a elevilor prin activităţi şi servicii în folosul comunităţii.

Finanțarea oferită de Endava a acoperit participarea la toate activitățile taberei – curs de frânghii, atelier de escaladă şi orientare cu busola, excursie Vârful Straja, training de ecologizare, teatru forum, atelier de artă și antreprenoriat social, angajamentul VIAȚA -, cazarea pentru cinci nopți la Hotel Montana, 3 stele, 3 mese/zi. FNO a acoperit transportul participanților din Cluj-Napoca la Straja și retur, plus costurile de cazare și masa pentru însoțitorul de grup, profesor Monica Nechita.

„VIAȚA este un program extraordinar, elevii au fost provocați să găsească soluții pentru anumite situații cotidiene și au fost stimulați să lucreze împreună. De exemplu, când au avut de luat o decizie la cursul de orientare în pădure, au fost nevoiți să facă un compromis și să fie toți de acord cu direcția pe care să o urmeze, ceea ce a însemnat un progres foarte mare pentru grup”, a spus liderul de club, care precizează că pe unul dintre copii, Cătălin Cipcigan (11 ani, din sat Micești), care face logopedie pentru că îi este greu, de multe ori, să se exprime, VIAȚA l-a ajutat să-și depășească mai multe bariere legate de comunicare si socializare și să inițieze el însuși multe dialoguri cu persoane care nu erau în cercul lui de cunoscuți. Lui Ionuț Pop (12 ani) i-a plăcut atât de mult, încât nu s-ar mai fi întors acasă:

„Mi-a plăcut foarte mult tabăra VIAȚA și nu vreau să plec acasă, aș rămâne aici pentru totdeauna”. „Când au venit în tabără am observat că erau timizi și le-a fost greu să vorbească cu mine. La cursul de orientare le-am explicat ce este busola cum se folosește și m-a surprins ca au început să lucreze din instinct. Pe parcursul activitații au început să fie mai deschiși și să lucreze ca o echipă”, spune și Iulian Minea, lider VIAȚA 2015.

Prin programul Burse pentru VIAȚA, Fundația Noi Orizonturi vrea să-i ajute pe impacți să-și completeze educația primită la club, oferindu-le acestora posibilitatea de a participa la Programul VIAȚA, o școală de vară în care copiii și adolescenții învață, prin activități distractive, să fie mai comunicativi și responsabili, mai încrezători în ei înșiși și în ceilalți, mai atenți la problemele din comunitate și protejarea mediului.

Endava este o companie IT cu peste 2.250 de angajați, care are sediul central la Londra și numeroase alte centre în Europa de Est, Germania și Statele Unite. Endava a aderat la Pactul Global în septembrie 2007, asumându-și obligația de a respecta și susține principiile Global Compact în domeniul drepturilor omului, standarde de muncă, mediu și anti-corupție. În operațiunile sale, Endava își asumă responsabilitatea pentru impactul activităților sale asupra comunităților locale, angajați și familiile lor, clienții, acționarii și a mediului. În cazul în care este posibil, Endava depășește în mod voluntar obligațiile legale în calitate de angajator pentru a îmbunătăți calitatea vieții angajaților săi și a comunităților locale.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.