Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de Merit TenarisSilcotub: 2000 de bursieri în 10 ani

0

Programul “Burse de Merit” TenarisSilcotub a împlinit 10 ani de când oferă burse elevilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură din Zalău, Călărași și Câmpina.

Cei 10 ani de Burse de Merit TenarisSilcotub au fost sărbătoriți prin trei evenimente: Zalău – 18 noiembrie, Câmpina – 20 noiembrie și Călărași – 21 noiembrie. Invitați au fost cei 331 de beneficiari ai burselor din acest an, prietenii și profesorii lor, precum și reprezentanți ai TenarisSilcotub şi ai autorităților locale.

Foto_Burse de Merit TenarisSilcotub_2014

Mesajul ediţiei, “E cool să fii de 10!”, le-a confirmat liceenilor că a face parte din elită înseamnă mai mult decât note foarte bune, înseamnă dezvoltare personală, profesională, creativitate, explorare socială şi nu numai. Sunt, de altfel, premise confirmate prin numeroase  alte proiecte de susţinere a educaţiei, de la nivel gimnazial la cel universitar, desfăşurate de companie, precum: Liderii Mileniului Trei, STEP (Strengthening Technical Education Program), Programul Școală după școală, ecOprovocarea sau Roberto Rocca Education Program.

Toate momentele pregătite la Zalău și Călărași au fost construite în jurul mesajului evenimentului, astfel că elevii au avut parte de graffiti, momente de percuție la care au participat cu toţii, iar trupa Trouble Crew a încheiat seara cu o reprezentație de street-dance; toate acestea au fost moderate de Gianina Corondan. La Câmpina, bursierii și-au scris dorințele pentru noul an școlar și le-au agățat în Copacul cu Dorințe, apoi au urmărit un spectacol de improvizație inedit susţinut de trupa Obligo.

“Anul acesta este unul special, pentru că sărbătorim 10 ani de când TenarisSilcotub răsplătește excelența în educaţie oferind Burse de Merit”, a declarat Mirela Mihalcea, Responsabil Dezvoltare Socială TenarisSilcotub. “Privim cu mândrie în urmă şi ne bucurăm de rezultatele celor 2019 bursieri de până acum. Bineînţeles, vom continua să răsplătim elevii care îşi doresc să meargă pe acest drum la performanței”, a completat Mirela Mihalcea.

Programul Burse de Merit a fost iniţiat acum 10 ani, având ca beneficiari copiii angajaților TenarisSilcotub. Din 2009, proiectul a fost extins la elevii de liceu cu rezultate excelente la învăţătură din oraşele Zalău și Călărași. Odată cu preluarea unității de producție din Câmpina, în anul 2012, programul a fost implementat și în această comunitate.  În acest an au fost premiaţi 331 de elevi din Zalău, Călăraşi şi Câmpina. Valoarea unei burse este de 1500 de lei.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicații din industria mecanică, Auto-Moto, a petrolului și a gazelor naturale, industria chimică și petrochimică, industria energetică. Compania deține în România unități de producție la Zalău și Călărași, un centru de servicii în Ploiești și o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina. Programele de responsabilitate socială ale companiei urmăresc dezvoltarea durabilă a comunităților în care compania își desfășoară activitatea, fiind direcționate spre educație, sănătate, cultură și artă, educația privind mediul înconjurător și asistență socială.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.