Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de Merit și modele de succes în carieră pentru cei mai buni liceeni

0

TenarisSilcotub a premiat o nouă generație de câștigători ai Burselor de Merit, într-un eveniment în care liceenii premiați s-au întâlnit cu oameni de succes din Zalău, Călărași și Câmpina, pentru a descoperi că o carieră de succes este posibilă și în România

8 aprilie 2019

Sute de tineri din țară, câștigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub, au avut parte, săptămâna trecută, de o recompensă suplimentară susținerii financiare deja oferite de companie: o serie de evenimente special dedicate lor, în care licenii s-au întâlnit cu oameni de succes din orașele în care locuiesc, ca un plus de motivație pentru a-și continua excelentul parcurs școlar de până acum.

Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori și oameni de succes din Zalău, Călărași și Câmpina, cele trei orașe în care compania organizează programul Burse de Merit, oferind sprijin financiar liceenilor cu cele mai mari medii generale în anul școlar anterior. Scopul acestor întâlniri a fost ca tinerii să descopere oportunitățile de carieră și de dezvoltare pe care le oferă chiar orașele în care trăiesc. „Mulți tineri români sunt în continuare convinși că, pentru a reuși în viață, este nevoie să plece din orașele mai mici și chiar din țară, ceea ce este o pierdere enormă pentru noi toți. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Știm că e nevoie de un efort pe termen lung, la care să contribuie fiecare comunitate în parte. Un  prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această serie de întâlniri între liceenii cu rezultate excelente la învățătură și profesioniști pasionați și respectabili din diverse domenii, care și-au construit un parcurs profesional de succes chiar la ei acasă. Invitații, prin dialogul purtat cu liceenii în cadrul evenimentului, i-au convins că un profesionist adevărat poate avea o carieră de succes oriunde în lume, chiar și în orașul natal,” spune Codruța Hodrea, Manager Relații cu Comunitatea TenarisSilcotub.

Tinerii au avut ocazia să discute despre opțiunile lor de viitor în sectorul privat, sistemul public sau pe cont propriu, ca antreprenori. În fiecare oraș, ei s-au întâlnit cu oameni de afaceri locali, care le-au explicat realitățile cu care se confruntă dar și realizările pe care le aduce antreprenoriatul, precum și cu specialiști angajați de sistemul public în domenii precum medicina sau cultura, care le-au vorbit despre aceste opțiuni de carieră. În plus, manageri din cadrul TenarisSilcotub le-au explicat tinerilor ce presupune o carieră într-o companie industrială lider de piață la nivel mondial în sectorul ei de activitate, care sunt așteptările companilor internaționale de la propriii angajați, dar și oportunitățile de dezvoltare oferite de un asemenea traseu profesional.

TenarisSilcotub a investit în programul Burse de Merit peste 1 milion de dolari în cei 10 ani de existență a programului, răsplătind rezultatele excelente obținute la școală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele 3 orașe în care compania are unități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă în valoare de 1.800 de lei.

Programul ne ajută să ne auto-depășim, ne motivează să învățăm și să atingem performanța. Un sprijin financiar este benefic, pentru că avem posibilitatea să ne cumpărăm materiale care ne ajută să învățăm mai ușor”, spune Ramona Ghilea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Silvania din Zalău. La rândul lor, tinerii din Călărași spun că bursa este mai mult decât un ajutor financiar: „Bursele de Merit sunt o inițiativă prin care se promovează în rândul tinerilor valori obținute prin multă muncă și mult efort. Sunt puține programe care scot în evidență asemenea valori. Personal, bursa m-a ajutat să particip la proiecte educaționale, inclusiv în afara țării, pentru a învăța și mai multe!”, explică Carmen Pedolu, elevă a liceului „Mihai Eminescu” din Călărași.

Selecția liceenilor câștigători ai burselor a fost făcută în baza rezultatelor obținute în anul școlar 2017-2018. Fiecare dintre ei a avut o medie generală de peste 9,90 (informatică), respectiv 9,97 (alte profile).

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.