Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de 9.600 de lei pentru viitori ingineri

0

Anul începe cu burse pentru studenții universităților tehnice

40 de studenți care studiază ingineria și științele aplicate au primit astăzi burse în cadrul Roberto Rocca Education Program, o inițiativă TenarisSilcotub de sprijin pentru învățământul tehnic universitar.

Bursieri Roberto Rocca

Bursele se oferă la nivel național, cele mai multe, respectiv 20, fiind câștigate în acest an de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Lista este completată de tineri cu rezultate  excelente de la Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Din totalul de 40 de tineri, 8 au beneficiat de această formă de susținere și în anul universitar precedent, în timp ce restul sunt pentru prima dată în program.

Valoarea fiecărei burse de studiu este de 9.600 de lei. Tinerii care beneficiază de această formă de susținere din partea TenarisSilcotub au fost selectați de specialiștii companiei atât pentru rezultatele foarte bune înregistrate la facultate în anul universitar precedent, cât și pentru potențialul lor de a deveni buni profesioniști și lideri. Procesul de selecție, demarat în luna septembrie a anului trecut, a urmărit abilitățile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiză și calitățile de leadership, pasiunea pentru inginerie și inovare. Studenții care primesc această bursă nu au la rândul lor nicio obligație față de companie, fiind liberi să își aleagă ulterior propriile opțiuni cu privire la viitoarea carieră sau continuare studiilor la nivel post-universitar.

TenarisSilcotub a inițiat acest program în România în 2006, fiind în prezent la ediția cu numărul 11; până în prezent, s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potențial care studiază la cele mai prestigioase facultăți cu profil tehnic din țară.

Studenții bursieri s-au reunit joi, 12 ianuarie, în amfiteatrul TenarisUniversity, centrul de training TenarisSilcotub din Zalău, pentru evenimentul de decernare a burselor, organizat sub titlul “Creativitatea – cheia inovării și a dezvoltării”. “Fiecare produs folosit azi de milioane de oameni a început ca un desen pe planșa unui inginer. Voi sunteți cei care, continuând pe acest drum al excelenței în educație, veți avea puterea de a construi viitorul. Condiția este să rămâneți mereu informați, pasionați și curioși”, a spus Mihaela Popescu, Area Manager Tenaris România, care i-a felicitat pe bursieri alături de reprezentanții universităților partenere din acest program.

La finalul evenimentului – care a reprezentant o întâlnire a educației cu industriei, a teoriei cu realitatea și a prezentului cu viitorul – tinerii au fost invitați să participe la o activitate de training experențial – “Metropola” – prin care au construit împreună un oraș al viitorului așa cum și-l doresc.

Roberto Rocca Educational Program este o inițiativă desfășurată la nivel global de compania Tenaris, pentru a susține studiul ingineriei și al științelor aplicate în 80 de universități din 11 țări.

În România, programul este finanțat de TenarisSilcotub, care a acordat, ultimii 11 ani, 430 de burse de studiu. Începând cu 2014, programele destinate educației finanțate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învățământ, incluzând aici programul “Școala după școală” dedicat claselor primare, programele non-formale pentru gimnaziu și liceu, Burse de Merit și Burse Tehnice acordate liceenilor și programul Roberto Rocca pentru studenți și doctoranzi.

Roberto Rocca Education Program

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual peste 1 milion USD în educație, sănătate și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre Tenaris

Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mai mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 10,3 miliarde USD în 2014. Cu o echipă de 27.800 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.

www.tenaris.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.