Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de 9.600 de lei pentru studenți – viitori ingineri

0

Bursele Roberto Rocca la a XIV-a ediție

TenarisSilcotub a acordat burse de studiu pentru 40 de studenți ai universităților cu profil tehnic din România, prin programul internațional Roberto Rocca Education Program (RREP), ajuns la ediția a 14-a în România.

Compania continuă tradiția de a acorda burse studenților pentru a sprijini excelența în educația tehnică. Câștigătorii celor 40 de burse au fost selectați printr-un proces care ia în considerare atât nivelul academic, cât si competențele individuale. Obținerea bursei nu presupune nici o obligație față de companie, însă este o oportunitate extraordinară de a crea o punte între mediul academic și o companie industrială de succes din România.

Bursierii provin de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca (UTCN), Universitatea Politehnică București (UPB), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

Evenimentul de acordare a burselor, organizat la Cluj-Napoca, s-a bucurat de prezența lui Tim Hurson și a lui Dorte Nielsen, care au vorbit despre „Creativitatea ca avantaj competitiv”. Hudson este un expert recunoscut în strategii de schimbare socială și creatorul unui „model de gândire productivă”, iar Nielsen predă „Comunicarea creativă” la Școala Daneză de Media și Jurnalism și este președinta Creative Circle, societatea daneză a industriilor creative.

Prin Roberto Rocca Education Program (RREP), compania Tenaris sprijină la nivel global tinerii care studiază în domeniul ingineriei, oferind burse în 17 țări din întreaga lume. „Educația aduce progresul pe termen lung și potențează succesul, în general, fie personal, fie în business. Prin aceste burse, le recunoaștem studenților performanțele și îi încurajăm să își urmeze pasiunea pentru inginerie. Consider că acești studenți reprezintă un avantaj competitiv, pe care România îl poate fructifica pe termen lung. Lucrurile bune se construiesc cu oameni de calitate, iar dezvoltarea companiei TenarisSilcotub în România este dovada vie a acestui lucru”, spune Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

Din 2006, TenarisSilcotub a acordat 560 de burse studenților de la universități tehnice prestigioase din România, valoarea investiției în acest program fiind de peste 5 milioane de lei. Compania intenționează să susțină programul de burse Roberto Rocca și în anii viitori.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.