Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bursa Binelui lansează a III-a ediție a Campionatului de Bine. Câștigătorii vor fi premiați de BCR cu 15.000 de euro

0

Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, lansează cea de-a treia ediție a Campionatului de Bine. Înscrierile se pot face între 13 și 25 noiembrie.

Competiția urmărește să transforme organizațiile în fundraiseri în vederea atragerii de donații pentru propunerile de proiecte sau proiectele în curs de implementare. Premiile vor consta în dublarea sumelor strânse de către ONG-urile clasate pe primele trei locuri în cadrul Campionatului de Bine, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect câștigător.

Campionatul de Bine 2015 (2)

“Bursa Binelui este un instrument pus la dispozitia ONG-urilor pentru a atrage fonduri pentru proiectele pe care doresc să le implementeze. O direcție de dezvoltare oferită de platformă, când vorbim despre posibilitățile organizațiilor de a asigura finanțări pentru proiectele lor, este aceea de a-i învăța și ajuta cum să atragă fonduri de la donatori individuali sau din comunitățile în care activează folosind mijloacele de plată moderne – cardul bancar – care ușurează și flexibilizează mult actul donației. ” declară Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

Cu ocazia lansării Campionatului de Bine, ediția 2015, Bursa Binelui organizează, un workshop dedicat organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care doresc să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiecte sau proiecte în curs de implementare pentru a atrage donații

“Pe platforma Bursa Binelui, sunt încurajate donațiile de valori mici, pentru că platforma nu percepe niciun fel de comision. Astfel, 5 lei donați, 5 lei ajung în contul ONG-ului Edițiile anterioare ale Campionatului de Bine ne-au demonstrat că oamenii devin din ce în ce mai conștienți că fiecare mic ajutor contează – am reușit să strângem aproape 162.000 de euro din peste 14.450 de donatii. Am adus câteva îmbunătățiri platformei și sperăm că și ediția de anul acesta a Campionatului de Bine va fi una de real folos celor peste 300 de ONG-uri de pe Bursa Binelui”, a încheiat Nicoleta Deliu.

Între 26 noiembrie și 16 decembrie 2015, vor avea loc Sferturile Campionatului de Bine, în care organizațiile trebuie să atragă, pentru fiecare proiect înscris în Campionat, cel puțin 300 de lei de la cel puțin cinci donatori diferiti.
Semifinala Campionatului de Bine se va desfășura între 17 decembrie 2015 și 20 ianuarie 2016. În perioada aceasta, pentru fiecare proiect calificat, organizațiile trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiți.

În ultima etapă, în Finala Plină de Bine, fiecare proiect calificat trebuie să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donator, între 21 ianuarie 2016 și 17 februarie 2016. Vor fi declarate câștigătoare și premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor, calculat pe baza sumele atrase din donații și numărul de donator pe tot parcursul Campionatului de Bine.

Câștigătorii ediției anterioare au fost: Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a SUUB, care a atras 37.785 lei de la 1082 donatori distincți, Asociația SOS Infertilitatea cu proiectul Fertilitatea are nevoie de ocrotire și sprijin, care a obținut 25.020 lei de la 1518 donatori și Asociatia Kogayon cu Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte, care a atras 35.510 lei de la 818 donatori.
Bursa Binelui încurajează organizațiile să înscrie în Campionatul de Bine proiecte implementate sau care urmează să fie implementate în comunitatea în care aceasta activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari ai organizației, plecând de la o nevoie identificată în comunitate sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizația dorește să strângă fonduri.

Mai multe detalii despre Campionatul de Bine găsiți pe site-ul www.bursabinelui.ro.

Campionatul de Bine este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma de donații fără comision, dezvoltată de catre Banca Comercială Româna, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.
Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc.ro, care au dezvoltat și susțin platforma on-line și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.
Bursa Binelui este singura platforma online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.